Panthers-Krune1

JLS 2011
Panteri srcem brane titulu!
 
Titulu su prošle godine osvojili u Kragujevcu posle uzbudljivog meča, sada imaju priliku da je odbrane na svom terenu. Pančevo Panthersi su odlukom UO SAAF dobili mogućnost da organizuju finalnu utakmicu Juniorske lige Srbije protiv Anđeoskih ratnika i pred svojim navijačima u nedelju 13 časova odbrane Trofej „Veljka Makojevića“.
Sigurna pobeda u polufinalu protiv Kraljevo Royal Crownsima (35:14) dodatno im je ulila samopouzdanje, ali će Čačani biti definitivno najveći izazov na koji su naišli u dosadašnjem delu sezone. Biće to duel jedine dve neporažene ekipe, pobednika divizija „Jug“ i „Sever“.
Kapiten odbrane, DE Vladimir Jalovi, koji je vraćanjem pokupljenog fambla u polufinalu otklonio sve nedoumice oko toga ko će se boriti za titulu, jedan je od najiskusnijih u redovima Pantera. Ovo mu je treća juniorska sezona, a kao juniorski reprezentativac nastupao je u Austriji i Francuskoj.
– Radujem se predstojećem finalu kao i svi moji Panteri. Veoma samo motivisani da odbranimo titulu šampiona Srbije. Psihički i fizički smo jako dobro pripremljeni, a borbeni duh je nešto po čemu su smo kao ekipa poznati. Nemamo šta više da dokazujemo ostalima, imamo samo sebi. Naša odbrana je primila najmanje tačdaunova u dosadašnjem toku prvenstva, pa verujem da mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da tako I ostane – rekao je Jalovi, a zatim dodao: – Do sada sa ekipom iz Čačka nikada u juniorskim prvenstvima nismo sastajali i veoma mi je drago da nam se pružila prilika da odmerimo snage. Nadam se i punim tribinama, jer je dobro poznato da Pančevci vole američki fudbal.
Jedan od stubova u obe ofanzivne linije, a ujedni kapiten napada, OL/Dl Nemanja Žunić takođe ima već dve juniorske sezone iza sebe, a ovo mu je treća. Kao i Jalovi, nastupao je za juniorsku reprezentaciju u Austriji i Francuskoj.
– Napornim radom smo uz pomoć naših trenera stigli do finala. Istog trenutka kada se završila utakmica sa Krunama, bili smo posvećeni ovom meču u kome se odlučuje o tituli. Od tog trenutka, Panteri misle na finale, spremaju se i žive za finale. Oba tima su bez poraza došla tu gde jesu, pa sam siguran da će utakmica biti jako napeta. Čačanima poručujem da ih čeka žestok fudbal. Imamo najbolju odbranu u ligi, kao i napad koji osvaja srca publike. Ipak, na celom timu je da osvoji titulu – rekao je Žunić.
Glavni trener Pantera i verovatno najzaslužniji za dugogodišnji izvanredan rad mlađih selekcija Pančevaca, Bojan Kovačević, poslednji je uzeo reč.
– Prošle godine smo titulu osvojili u Kragujevcu, kao tada gosti. Ove godine je branimo u našem gradu i nadam se da ćemo u tome uspeti. U finalu jednostavno nema kalkulacija. Iskreno verujem da jedino želja za titulom može da prevagne. Koja ekipa bude više želela pehar, ta će ga i osvojiti.
Iako su njegovi učenici bili ponovo neporaženi do finalnog meča, Kovačeviću je jasno kakav je trnovit put tim prešao:
– Prešli smo dug put zajedno i stigli do finala. Treneri, igrači, uprava kluba, naši verni navijači, kao i igrači prvog tima – svi smo se držali zajedno iz utakmice u utakmicu i iz treninga u trening i išli jedan po jedan stepenik gore. U nedelju se taj put završava i ja se nadam da ćemo smoći snage da se još jednom popnemo na sam vrh. Panteri kao klub nemaju tradiciju najboljeg kluba – najvećih, najspretnijih, najsnažnijih igrača… Ali verujem, da ako neko kaže da Panteri imaju veliko srce, neće pogrešiti. Mi uvek igramo jedan za drugog, za našu veliku porodicu zvanu “Panteri”, za svoj grad i za naše ljude koji nas bodre sa tribina. I to je jedina stvar koju mogu da prognoziram uoči ovog meča – da će moji momci dati sve od sebe u nedelju i neće odustati do poslednjeg zvižduka. A ąto se tiče rezultata – ukoliko ovako budemo igrali, rezultat je nebitan, nećemo biti poraženi i nećemo napustiti teren spuštene glave, bez obzira kakve brojke budu ostale na semaforu na kraju – zaključio je Kovačević
Povezana vest:  Veprovi prizemljili Zmajeve