mladi_radnik2 

VINER LIGA, SENIORI
Požarevljani slavili u Kraljevu
 
Ribnica – Mladi radnik 0:3 (18:25, 20:25, 17:25)
 
Hala sportova u Kraljevu. Gledalaca: 500. Sudije: Goran Gradinski (Beograd) i Ivan Lazarević (Šabac). Trajanje meča: 73 minuta.
RIBNICA: Janićijević 4, Lisinac 1, Debeljak 2, Okošanović, Pejović 1, Veljović, Janković (libero), Bićanin, Milovanović 2, Nikolov 8, Ljaftov 3, Radović 15. Trener: Boško Mačužić.
MLADI RADNIK: Duduj 11, Munćan 9, Vulović, Kostić 3, Vladisavljev, N. Petrović, Vasić 17, Peković (libero), P. Petrović 9, Šulc, Šormaz 7, Marinković. Trener: Dragan Bonić.
 
Mladi radnik je slavio u TV derbiju šestog kola, Požarevljani su slavili protiv Ribnice u Kraljevu posle samo 73 minuta. Očekivao se daleko veći otpor ekipe Boška Mačužića, ali bez ijednog bloka i asa i nisu mogli da se nadaju boljem učinku.
Požarevljani su bili blagi favorite i tu ulogu su opravdali na najbolji mogući način. Posle pobeda u Staroj Pazovi protiv Jedinstva i Ljigu u duelu sa Spartakom četa Dragana Bonića osvojila je sva tri boda i u Kraljevu. Mladi radnik je još jednom pokazao da je hit prvenstva, a ukoliko nastave u ovom ritmu mogli bi i plej-of da dočekaju u vodećem kvartetu.
Još na početku meča se videlo kakav tok će imati susret. Već posle dva asa, Munćana i Vasića, Mladi radnik je poveo sa 6:2, a uz dva bloka izuzetno raspoloženog Duduja gosti su na drugom obaveznom predahu imali sedam poena viška (16:9). Do kraja seta nije bilo vremena za preokret – 25:18.
Najuzbudljivije je bilo u drugom periodu. Ponovo su gosti diktirali ritam, asom Munćana poveli su sa 11:7, nešto kasnije posle kontre dizača Kostića bilo je i 18:12. Tada je Mačužić načinio nekoliko izmena, a njegov tim je uspeo da priđe čak i na poen zaostatka (20:19).
Ipak, u završnici je stvar u svoje ruke preuzeo najbolji pojedinac susreta, kapiten Mladog radnika Nikola Vasić, a sve je bilo gotovo posle novog bloka Duduja – 25:20.
U trećem periodu je Ribnica ostala bez svežine, ponovo prijem nije bio na potrebnom nivou, a Mladi radnik je to znalački koristio i privodio meč kraju. Kad su gosti poveli sa 21:13 svima je bilo jasno da će bodovi potpuno zasluženo otići u Požarevac. Nešto kasnije na semaforu je zasijalo 25:17 za goste.
Povezana vest:  KADETKINJE, XII SP 2011, Egipat i Alžir u Turskoj