Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da je njegova ekipa večeras izvojevala tešku i važnu pobedu protiv Skenderbega u Ligi Evropa i da je dobro što će o prolazu u drugu fazu odlučivati sama.

„Zaista sam veoma srećan zbog ekipe koja se borila i izgarala na terenu svih 90 minuta i na kraju izvojevala veoma tešku pobedu protiv Skenderbega. Uzeli smo tri boda koja će nam biti veoma bitna u borbi za prolazak dalje“, rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras Skenderbeg sa 2:0 u utakmici četvrtog kola Grupe B Lige Evropa.

Povezana vest:  Totenhem uz pomoć sreće preokretom do bodova

„Znali da će biti teška i tvrda utakmica, znali smo da će odlučiti malo detalji. Mislim da je (Zoran) Tošić otvorio utakmicu tim slobodnim udarcem. Bilo je posle lakše, mogli smo da igramo mirnije i da hvatamo protivnika na kontranapad“, rekao je Đukić.

„Bila je to teška pobeda, nije billo ni malo lako. Znali smo da neće biti lepe igre“, dodao je trener Partizana.

Đukić je naveo da se njegova ekipa nije svesno povukla posle prvog gola.

„To je neka normalna reakcija kad te protivnik pritisne da moraš da se povučeš. Mi imamo ekipu koja može da trči kontranapade“, rekao je on.

Povezana vest:  Zidan ima jednu dilemu oko sastava tima

Pored postignutog gola, Tošić je bio jedan od najboljih igrača na večerašnjem meču, ali je dobio žuti karton i neće moći da igra protiv Jang Bojsa.

„Svaki gubitak je velik za nas, ali najbitnije je da ekipa funkcioniše dobro, ekipa može da zameni bilo kog pojedinca“, ocenio je Đukić.

Trener srpskog šampiona naveo je da je dobro za Partizan što je Dinamo večeras slavio protiv Jang Bojsa i to što će crno-beli sami odlučivati o svojoj sudbini.

„Imaćemo finale protiv Jang Bojsa i zavisićemo samo od nas. To je bitna činjenica, jer ćemo pred našim navijačima rešavati sudbinu“, rekao je Đukić.

Povezana vest:  Valke: U Brazilu nema ni stadiona, ni vazdušnih luka, ni transportnog sistema

Albanske novinare je zanimalo i da li Partizan očekuje kaznu Uefa zbog skandiranja navijača „Kosovo je Srbija“.

Na to pitanje je odgovorila portparolka kluba Biljana Obradović.

„Uefa je bila obaveštena o baneru sa likom cara Lazara na početku utakmice i oni su to dozvolili. Reč koja je bila zabranjena i zbog koje bismo bili kažnjeni je reč ‘šiptar’, a skandiranje Kosovo je dozvoljeno budući da je Kosovo deo Srbije“, rekla je ona.