englezi_tugaVesli Snajder: Znam da Mourinjo želi da vodi Englesku!

 

Interov vezni igrač i holandski reprezentativac Vesli Snajder kaže da je uspostavio pravi prijateljski odnos sa novim trenerom madridskog Reala Žozeom Murinjom tokom prošle sezone.

Tada je Murinjo vodio Snajdera i njegove saigrače do trostruke krune, titule pobednika Lige šampiona, Serije A i Kupa Italije. Tokom leta je portugalski mag preselio na klupu Kraljevskog kluba, čiji je Snajder bio član pre dolaska u Inter.

U razgovoru za The News of the World Snajder je progovorio o Murinjovoj budućnosti, odnosno želji da, posle uspešnog mandata u Čelziju, jednoga dana opet zadivi englesku javnost svojim trenerskim umećem na Ostrvu.

Povezana vest:  Van Gal: Nije nam potreban novi napadač

-Znam da Murinja engleski fudbal privlači i uzbuđuje više nego bilo koji drugi. Zato nije pitanje hoće li se vratiti u Premijerligu, već samo kada će se vratiti. Mislim da mu je suđeno da preuzme Mančester Junajted. Jedan veliki trener će se penzionisati, a na njegovo mesto stići će drugi – veli Snajder, jasno sugerišući da bi Murinjo nasledio Ser Aleksa Fergusona, kada ovaj odluči da se povuče sa klupe Crvenih đavola.

-U koliko bi Murinju bila ponuđena opcija paralelnog vođenja Mančester Junajteda i engleske reprezentacije, mislim da bi je prihvatio. Zapravo, znam da bi to učinio. On previše voli svakodnevnu interakciju sa igračima da bi ga zadovoljio samo selektorski posao. Kada smo sarađivali u Interu, uspostavili smo prijateljski odnos. Saznao sam kako smatra da može napravi nešto veliko sa engleskim igračima. Ako bi istovremeno vodio Junajted i reprezentaciju, imao bi odličan uvid u formu i učinak najboljih engleskih fudbalera – nastavio je Snajder.

Povezana vest:  Vidić u timu godine Premijer lige

Potom je otkrio i formulu Murinjovih uspeha.

-Gdje je on, tu je i uspeh. Možda i nema uvek najbolje igrače, ali ih nekako uspe da uveri da su najbolji. Neverovatno je kako zna da usadi samopouzdanje i veru u sopstvene mogućnosti svojim igračima. Kada on vodi neki klub, onda su igrači tog kluba, stručno vođstvo i prateće osoblje protiv ostatka sveta.

Povezana vest:  Maluda: Nisam kritikovao Lamparda

Na kraju, Snajder se opet vratio na priču o Murinju kao sledećem engleskom selektoru.

-Sa obzirom na kvalitet engleskih fudbalera, Murinjo bi njihovu reprezentaciju učinio favoritima. Ukoliko je Engleski fudbalski savez spreman na izazov, Murinjo će biti selektor na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.