Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Bunjevčević rekao je da ;će ime novog selektora „A“ reprezentacije biti poznato do Nove godine i ;ocenio da nekom smetaju dobri rezultati FSS.

-Do kraja godine ćemo znati selektora. Ne znam kada se pojavila izjava bilo kog funkcionera FSS da se pregovara sa bilo kim oko angažmana. Činjenica da nismo razgovarali ni sa jednim kandidatom jasno govori da onda niko nije ni mogao da odbije poziciju selektora, kad nikome nije ni ponudjeno. Uskoro ćemo sesti i pričati sa onima za koje procenimo da bi mogli da budu rešenje. Mnogi se nude… Posle imenovanja selektora saopštićemo koji su ciljevi na SP kao i u narednom ciklusu kvalifikacija za EP na kojem nismo bili 20 godina, kao što smo to saopštili i po imenovanju prethodnog selektora na početku kvalifikacija za SP u Rusiji – rekao je Bunjevčević za sajt FSS.

Povezana vest:  Najluđi dan u istoriji engleskog fudbala težak 150 miliona evra

Srbija će se naredne godine takmičiti na Mundijalu u Rusiji, ali i pored direktonog plasmana doskorašnji selektor Slavoljub Muslin dobio je otkaz. On je kazao da mu je nejasno zašto se osporavaju reultati FSS.

-Izgleda da nekome, ne bih rekao mnogima, ali da pojedincima smeta što se reprezentacija Srbije plasirala na Svetsko prveno u Rusiji. I ne samo to, smeta im i što mlada reprezentacija ima odlične rezultate u grupi. Osporavali su (Gorana) Djorovića, koliko se sećam takodje. Mladje kategorije su opet veoma uspešne – rekao je Bunjevčević.

Sportski direktor FSS je podsetio koji su rezultati te organizacije od septembra ove godine.

Povezana vest:  AKO BUDE TREBALO, Fudbaleri Bajerna putuju helikopterom u Madrid

-Srbija se plasirala kao prva u grupi na Svetsko prvenstvo. ;Mlada selekcija je prva u grupi sa četiri pobede iz četiri utakmice. Selekcije do 19 i godina prošle prvi krug kvalifikacija. ;Ženska selekcije do 17 i 19 godina prošle prvi krug kvalifikacija. Futsal reprezentacija je učesnik EP u Sloveniji – kazao je Bunjevčević.

On je rekao da pokušaji pojedinaca da destabilizuju tu organizaciju neče uspeti.

-Rezultati sada izgleda više nisu važni. Do pre godinu dana svi su govorili kako nemamo šta da tražimo u kvalifikacijama, da ćemo opet ostati bez plasmana na veliko takmičenje, a sada je sve to nevažno. Ovde se radi o tome da se napadi pojedinaca zasnivaju na činjenicama da menadžeri više ne mogu da sastavljaju tim, kao što su to činili ranije. Zbog toga smo, izmedju ostalog, postigli zapažene rezultate u poslednjih godinu i po dana. U FS Srbije ne postoji haos, ne postoji privatizacija, niti bilo šta od onoga što se u negativnom kontekstu pojavljuje u javnosti. Rezultati su očigledno merilo uspeha ili neuspeha samo kad ih nema. Oni koji žele, sigurno nas neće destabilizovati. Nastavićemo da radimo, zato što za razliku od mnogih, mi ipak imamo rezultate koji stoje iza nas – rekao je on.

Povezana vest:  Venger želi da dovede Kanalesa na pozjamicu

Bunjevčević je rekao da je plan FSS na azijskoj turneiji bio da debituju mladi igrači koji će biti oslonac nacionalnog tima u narednim godinama, kako se ne bi dogodio novi slučaj Marka Arnautovića koji je zaigrao za Austriju.