raul_adidas_promoRaul postigao prva dva gola za Šalke
Fudbaleri Šalkea osvajači su egzibicionog turnira LIGA total! Cupa, kome su bili i domaćini na Veltins-Areni u Gelsenkirchenu ovog vikenda.
Šalke je u finalu pobedio Bajern s 3-1 u dvoboju klubova koji su se prošle sezone borili za naslov prvaka u Bundesligi. Bajern je osvojio prvenstvo, a Šalke je bio drugi.
Odmah treba naglasiti da je Bajern zaigrao u “kombinovanom sastavu“, kome je hrvatski reprezentativac Ivica Olić bio kapiten. Naime, desetorica Bajernovih fudbalera koji su igrali u završnici Svetskog prvenstva još uvek su na odmoru, neke muče povrede, a neki imaju privatne obaveze.
Tako je jedini pogodak za Bajern, i to vodeći na utakmici u 7. minutu, postigao 19-godišnji Deniz Mujić, inače član Bayernove druge ekipe koji igra za austrijsku U-20 reprezentaciju.
U susretu u kome su dva poluvremena trajala po 30 minuta, po tom pravilu igrao se, naravno, i ceo turnir, Šalke je do preokreta i pobede stigao zahvaljujući pogocima između 25. i 33. minute. U 25. minuti je svoj prvenac upisao Raul Gonzalez, ikona madridskog Reala.
Bivšem kapitenu “kraljevskog kluba“ posao zaista nije bio težak. Nakon udarca Edua lopta se odbila od stativu, a Raul ju je iz neposredne blizine samo gurnuo u praznu mrežu. Edu je netom kasnije, u 27. minuti, bio precizniji, pa je lepim udarcem levom nogom s nekih 14 metara poentirao za 2-1, a Raul je svojim drugim pogotkom za konačnih 3-1 u 33. minuti podsetio na majstorije koje je godinama izvodio u Realovom dresu.
Primetio je da je Bajernov golman Satelmaier predaleko od gol-linije, pa je pomalo lucidnim lobom razgalio brojne Šalkeove navijače, čiji je vrlo brzo postao novi ljubimac.
U susretu za 3. mesto, HSV je pobedio Keln s 3-0. Pogotke za HSV postigli su Van Nistelroj u 27., Kačar u 36. i Son u 55. minuti.
LIGA total! Cup:
finale:
Šalke – Bajern 3-1 (Raul 25, 33, Edu 27 / Mujić 7)
za 3. mesto:
HSV – Keln 3-0 ( Van Nistelrooy 27, Kačar 36, Son 55)
Povezana vest:  Venger: Pires se neće vratiti