christopher_lemaitreBorzov: Lemetr nije spreman za okršaje sa Boltom i Gejom

 

Osvajač dve zlatne medalje na prvenstvu Evrope u Barseloni, francuski sprinter Kristof Lemetr, nije spreman da se nadmeće sa Juseinom Boltom ili Tajsonom Gejom, ocenio je danas bivši olimpijski šampion Valerij Borzov.

Dvadesetogodišnji Lemetr u Barseloni je postao prvi Francuz pobednik na 100 i 200 metara, ali, prema mišljenju Borzova, još je „zelen“ za vrhunske domete.

Povezana vest:  Forte najbrži u kvalifikacijama, Bolt osmi

-On je mlad i snažan, ali sam malo skeptičan. Potrebno je da trči 9,60 sekundi, a to je u ovom trenutku nemoguće. Nisam siguran da bi mogao da se nosi sa Amerikancima ili Jamajčanima – rekao je Borzov.

Lemetr je na 100 metara pobedio rezultatom 10,11, dok je 200 metara istrčao za 20,37 sekundi. U tim disciplinama Bolt je svetski rekorder sa vremenima 9,58, odnosno 20,13 sekundi, dok Gej na 100 metara ima drugi najbolji svetski rezultat – 9,69.

Povezana vest:  Dragana Tomašević dobila poziv za miting iz serije Dijamantske lige

Borzov je na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine pod zastavom bivšeg Sovjetskog saveza trijumfovao na 100 i 200 metara, a osvojio je još četiri zlatne medalje na prvenstvima Evrope.