Predsednik Rusije Vladimir Putin poželeo je danas dobrodošlicu u Moskvu na ceremoniju žreba i izrazio nadu da će predstojeće Svetsko prvenstvo u fudalu biti jedno od bolje organizovanih u istoriji.

„Rusija sa velikim nestrpljenjem iščekuje Svetsko prvenstvo i radujemo se što će najbolju fudbaleri sveta svo umeće prikazati našoj zemlji. Iza nas je naporan rad. Dali smo sve od sebe da na što bolji način odradimo pripreme za šampionat koji nas očekuje“, rekao je Putin na otvaranju žreba u Moskvi.

Povezana vest:  Čukarički protiv Mokre Gore, Partizan gostuje Sinđeliću

Žreb za Svetsko prvenstvo koje je počelo u Kremlju su najavili ruski astronauti iz svemirske stanice, koji su odbrojavali vreme do početka.

Putin je poželeo dobrodošlicu svima na ceremoniju žreba koji se održava u Kremlju.

„Nadamo se i očekujemo da će ovo biti šampionat koji će promovisati Rusiju pre svega i kvalitetan fudbal i da ćemo videti ekipe koje su lideri na globalnoj sceni i da će i Rusija ostaviti dobar utisak“, kazao je Putin.

Povezana vest:  Petrović: Rad ide na Karaburmu da se nadigrava

On je naveo da će Mundijal doprineti razvoju fudbala u Rusiji i da će „biti prekretnica“ za mlade jer je najbitnije da oni učestvuju u fudbalu i sportu uopšte.

Predsednik Svetske fudbalske federacija (FIFA) takođe je poželeo dobrodošlicu svim učesnicima na žreb.

„Tenzija polako raste. Moja velika zahvalnost ide najpre Rusiji i Putinu, vladi i svim ljudima koji su ekstremno naporno radili proteklih godina da nas dovedu korak bliže završnom turniru“, rekao je Infantino.

Povezana vest:  Jagodina protiv Kluža, Vojvodina sa Trencinom

Svetsko prvenstvo u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula.