karlos_keiros_besanPortugal ostao bez selektora: Keiroš dobio otkaz posle poraza u Norveškoj

 

Karlos Keiroš dobio je otkaz na dužnosti selektora portugalske reprezentacije, objavio je Portugalski fudbalski savez (FPF) u četvrtak.

Podsećamo, Keirošu je trajala šestomesečna suspenzija koju mu je odredio Portugalski fudbalski savez, a sve zbog toga što je tokom priprema za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi vređao i ometao u radu članove antidoping komisije koji su bez najave došli da uzmu uzorke urina i krvi nekolicini fudbalera. Prva kazna koja mu je određena iznosila je mesec dana, a posle toga je povećana.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Gabriel Hajnce: Nadam se da će Maradona ostati

Uz to, fudbaleri Portugala izuzetno su loše počeli kvalifikaciono takmičenje za Evropsko prvenstvo 2012. godine, te su već sada opasno ugrozili plasman na isto. U prvom su kolu odigrali na domaćem terenu s Kiprom 4-4, dok su potom (ovog utorka) poraženi kod Norveške 1-0. U ta dva susreta ih je vodio privremeni selektor Agostino Vieira Oliveira.

Povezana vest:  Hofenhajm napravio iznenađenje u Leverkuzenu

Ako se prisetimo da je Portugal vrlo teško izborio i plasman na Svetsko prvenstvo, tek kroz dodatne kvalifikacije u kojima je bio bolji od Bosne i Hercegovine, a onda je na Mundijalu ispao u osmini finala, doduše, od kasnijih svetskih prvaka Španaca, onda je sve to skupa, očigledno, bilo previše za funkcionere FPF-a. Njihov je Izvršni odbor u četvrtak jednoglasno odlučio o smeni Keiroša, s kojim je raskinut ugovor.

Povezana vest:  Navijač Stouka u pritvoru

Karlos Keiroš, koji je u sezoni 2003/04 bio trener madridskog Reala, a pre i posle toga je bio asistent Aleksu Fergusonu u Mančester Junajtedu, preuzeo je vođenje reprezentacije Portugala u julu 2008. godine. Nakon nešto više od dve godine, dobio je “nogu“…