Nemanja_Vidic_heads

Prosinečki i Stanojević: Mančester favorit protiv Čelsija

Treneri fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan Robert Prosinečki i Aleksandar Stanojević, uoči sutrašnjeg derbija sezone u Premijer ligi između Mančester Junajteda i Ccelsija blagu prednost daju ekipi koju kao kapiten predvodi Nemanja Vidić.

Prosinečki i Stanojević su se složili da je domaći teren velika prednost za Junajted.

-Sigurno je da je Mančester i dalje u prednosti. Iako je Čelsi odličnom serijom u poslednje vreme smanjio bodovni zaostatak, mislim da je Mančester u prednosti jer je trenutno u dobroj formi, zato što igra kod kuće i što im odgovara i nerešeno – rekao je Prosinečki.

Povezana vest:  Fudbaleri Hajduka odbili da igraju protiv Dinama

On je uveren da će Mančester sačuvati prednost i na kraju osvojiti šampionsku titulu.

-Čelsi ima puno teži zadatak. Igra na Old trafordu i biće teško da tamo pobedi – jasan je Prosinečki.

Stanojević, takođe, daje prednost ekipi sa Old Traforda bez obzira što ove sezone nije dobro prolazila u međusobnim duelima „velike četvorke“.

Povezana vest:  Mladenović: Ne znam zbog čega me je tražio Volkov

-Ferguson je protiv Šalkea odmorio ekipu. Tim ima stabilnost, homogenost. Čelsi je u uzlaznoj putanji, biće vrlo neizvesno, ali, ipak, dajem malu prednost Mančesteru zbog domaćeg terena, a ponajviše zbog iskustva trenera i cinjenice da će Čelsi morati da rizikuje.

Stanojević tvrdi da onaj tim koji posle derbija bude prvi u poslednja dva kola „sigurno neće kiksnuti“.

Povezana vest:  Inter čeka bolju ponudu Anžija za Eto'oa

-Kad dođe do kraja onda veliki klubovi ne greše.  Ova utakmica će definitivno odlučiti šampiona – zaključuje Stanojević.

Utakmica Mančester Junajted – Čelsi igra se sutra od 17,10 na Old Trafordu. Domaćin trenutno ima tri boda više i odgovara mu i remi.