engleska_logo

Kvins Park Rendžers sledeće sezone u Premijer ligi

Engleski fudbalski klub Kvins Park Rendžers (QPR) takmičiće se sledeće sezone u Premijer ligi pošto mu Fudbalski savez (FA) nije oduzeo bodove zbog povrede pravila prilikom potpisivanja ugovora sa igračem Instituta Argentincem Alehandrom Faurlinom.

QPR je ove sezone osvojio šampionsku titulu u drugoj engleskoj ligi – Čempionšipu i tako se direktno plasirao u Premijer ligu, ali je ipak morao da sačeka odluku FA, kako bi bio siguran da će sledeće sezone, prvi put posle 1996. godine, igrati u elitnom takmicenju.

Povezana vest:  Sako produžio ugovor sa PSŽ-om

FA je sprovela istragu protiv QPR pošto je klub povredio „pravila vlasništva nad fudbalerom“ prilikom potpisivanja ugovora sa Faurlinom u julu 2009. godine.

Savez je proglasio krivim londonski klub po dve tačke, od ukupno sedam, ali ipak nije odlučio da mu ove ili sledeće sezone oduzme 15 bodova.

-Kada smo čuli odluku, igrači su u svlačionici plakali od sreće. Prošli smo kroz težak period i nikada neću shvatiti kako su uspeli da se koncentrišu na mečeve. Osećamo veliko olakšanje jer znamo da smo sada i zvanično šampioni – rekao je trener QPR Nil Vornok.

Povezana vest:  Autori novi selektor Katara

QPR će danas na svom terenu igrati protiv Lidsa.