Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su danas na svom terenu Hanover sa 3:1, dok je Hofenhajm sa 4:0 bio bolji od Lajpciga u utakmicama 14. kola nemačke Bundeslige.

Bavarci su pred svojim navijačima nadigrali Hanover i tako se iskupili za poraz od Borusije Menhengladbah u prethodnom kolu.

Bajern je poveo golom Arutra Vidala u 17. minutu na asistenciju Tomasa Milera. Hanover je u 29. minutu imao idealnu priliku da dođe do izjednačenja, ali je golman Sven Ulrih odbranio jedanaesterac Niklasu Filkrugu.

Povezana vest:  Benzema: Moj idol je Brazilac Ronaldo

Gosti su ipak šest minuta kasnije došli do izjednačenja, a strelac je bio Čarlison Benšop.

Ekipa Jupa Hajnkesa je do nove prednosti došla tek u 67. minutu pogotkom Kinglsija Komana, da bi konačan rezultat postavio Robert Levandovski u 87. iz jedanaesterca.

Bajern posle ove pobede ima 32 boda, šest više od drugoplasiranog Lajpciga, koji je na gostovanju ubeđivo izgubio od Hofenhajma, dok je Hanover 10. sa 19.

Povezana vest:  ARGENTINSKA LIGA, San Lorenco novi lider Aperture

Hofenhajm je pred domaćom publikom uspeo da prekine seriju od dve utakmice bez pobede, a golove za pobedu postigli su Nadiem Amiri u 13, Serž Gnabri u 52. i 62. minutu i Mark Ut u 87.

Hofenhajm zauzima peto mesto sa 23 boda, dok je Lajpcig na drugom mestu.

U derbiju 14. kola Bajern Leverkuzen i Borusija Dortmund igrali su nerešeno 1:1. Domaćin je poveo golom Kevina Volanda u 30. minutu, da bi 11 minuta kasnije ostao s desetoricom igrača na terenu, pošto je Vendel dobio direktan crveni karton.

Povezana vest:  FSS traži od Zajednice da izabere novog predsednika

Borusija je u drugom delu meča iskoristila brojčanu prednost na terenu, a strelac je bio Andrij Jarmolenko u 77. minutu.

Bajer je osmi sa 21 bodom, jednim manje od šestoplasirane Borusije koja na sedam utakmica u Bundesligi ne zna za pobedu.

U ostalim mečevima Bremen je sa 1:0 pobedio Štutgart, dok Augzburg na gostovanju sa 3:1 savladao Majnc.