partizan_pyunikKVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Partizan stigao u Helsinki

 

Ubedljiva je prednost Partizana, ali više od rezultata prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pristalice crno belih može da raduje pristup obavezama i utisak da posle 3:0 nad Helsinkijem nisu poleteli.

Naprotiv, crno-beli traže još jedan trijumf i u takvom raspoloženju doputovali su večeras u Finsku, gde će sutra, kako sami kažu ne braniti, nego pokušati da uvećaju prednost iz Beograda.

Javnost ih je već proglasila učesnicima završne borbe za Ligu šampiona, navijači „tipuju” koji bi im to protivnik najviše odgovarao, a stručni štab i igrači samo – odmahuju rukom!

– Kažu svi da smo prošli, ja vam kažem daleko smo od toga – poručio je Aleksandar Stanojević, trener Partizana. – Biće prekosutra potpuno drugačija utakmica nego što je bila na našem stadionu, ali bih voleo da potvrdimo dobru igru iz prvog meča, pa da steknete utisak kako je Helsinki loša ekipa.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE, Maksimović i Babalj ne putuju na pripreme

Mladi stručnjak je na sever Evrope odveo 20 fudbala (umesto uobičajenih 18) i to opravdao sledećim rečima:

– Neki igrači su povređeni i ne znamo da li će se oporaviti do početka utakmice, a ja hoću samo zdrave u timu. Zato smo oprezni, a pogotovu se taj oprez pojačava kad znamo da ćemo igrati na veštačkoj travi i što će domaćin morati da igra potpuno drugačije nego u Beogradu – dodaje Stanojević.– Mi, ipak, nećemo da tražimo izgovore, videćete i po postavci i po našem razmišljanju ofanzivan Partizan.

Povezana vest:  Tomić: Osećam veliki ponos, uzbudjenje i odgovornost

Mišljenje da protivnik treba da se napadne u njegovoj kući deli i najiskusniji – Mladen Krstajić.

– Nije još gotovo, ali da bismo prošli, moramo da odigramo bar onim stilom tokom 60 minuta prve utakmice. Tačno je da imamo i veliku prednost, sjajnu zalihu, ali nismo mi došli da to branimo. Hoćemo da pobedimo još jednom, da završimo posao kako smo započeli – kaže kapiten crno-belih.

Povezana vest:  Ravaneli želi da postane trener Midlsbroa

 

Utakmica je na programu u sredu od 18 sati po srpskom vremenu (19 po finskom), na stadionu Fineir (kapacitet 10.700 mesta), na kome je postavljena poslednja generacija veštačke trave i na kome će Partizanovi fudbaleri sutra trenirati, kako bi se navikli na drugačiju podlogu.

 

U Finsku je doputovalo 20 fudbalera:

GOLMANI: Radiša Ilić, Aleksandar Radosavljević;

ODBRAMBENI IGRAČI: Ivan Stevanović, Aleksandar Miljković, Mladen Krstajić, Marko Jovanović, Vojislav Stanković, Aleksandar Lazevski;

IGRAČI SREDINE TERENA: Radosav Petrović, Branislav Jovanović, Milan Smiljanić, Nemanja Tomić, Almami Moreira, Saša Ilić, Aleksandar Davidov, Darko Brašanac,

NAPADAČI: Gabrijel Kleo, Ivica Iliev, Marko Šćepović i Miloš Bogunović.