zvezda_slovan_1Slovan podiže visinu zaštitne ograde, domaći žele gol!

 

Trener Slovana Jozef Jankeh ocenio je danas da njegovi fudbaleri imaju realnu šansu da eliminišu Crvenu zvezdu iz kvalifikacija za Ligu Evropa i da bi za uspeh i plasman u naredno kolo slovačkom timu bilo dovoljno da postigne jedan gol.

-Rezultat koji smo ostvarili u Beogradu nudi nam realnu šansu da prođemo dalje. Ali tu prednost iz prvog duela u Srbiji ne smemo lakomisleno da izgubimo – rekao je Jankeh.

Fudbaleri Slovana i Crvene zvezde u četvrtak od 20.30 u Bratilsavi igraju revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. U prvom meču, prošlog četvrtka u Beogradu, slovački tim pobedio je sa 2:1.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 15. kola i tabela Premijer lige

Fudbalski klub Slovan iz Bratislave odlučio je da podigne visinu zaštitne ograde na stadionu, kako bi ispunio kriterijume UEFA pred revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa protiv beogradske Crvene zvezde, saopšteno je danas. Evropska fudbalska unija (UEFA) je duel Slovana i Crvene zvezde, koji se u slovačkoj prestonici igra u četvrtak od 20.30, označila utakmicom visokog rizika, a stadion Pasjenki ima veoma nisku ogradu između tribina za tako rizičan meč.

Menadžer za bezbednost u fudbalskom klubu Slovan Zdeno Roman rekao je da stadion Pasjenki ispunjava kriterijume bezbednosti i podsetio da je posle modernizacije stadiona i aktiviranja sistema nadzora od UEFA dobio sertifikat da je bezbedan.

Povezana vest:  Raul u Šalkeu

On je istakao da će i pored toga, visina zaštitne ograde na stadionu između sektora domaćih i gostujućih navijača biti podignuta.

navijaci_slovana-Mobilnim barijerama podići ćemo ogradu na 2,5 metra i učvrstićemo ih za postojeću ogradu metalnim sidrima. U ovom trenutku to je najzgodnije rešenje – rekao je Roman.

Klub, stadion i slovačka policija pripremaju se za dolazak oko 2.000 navijača Crvene zvezde u Bratislavu, među njima i na tvrdo jezgro beogradskih delija.

-Pošto navijači moraju da budu odvojeni u raznim sektorima, kako ne bi mogli da prođu jedni pored drugih, navijači Crvene zvezde imaće pristup na stadion samo od strane hipermarketa Kaufland – rekao je Roman o pripremama za utakmicu.

Povezana vest:  Partizan ponovo na plus 10

Slovan je pred prvu utakmicu u Beogradu ponudio Crvenoj zvezdi 2.400 ulaznica za revanš 5. avgusta u Bratislavi.

-Želimo da izbegnemo da Srbi kupuju ulaznice direktno na stadionu Pasjenki i da se umešaju među naše navijače – rekao je Roman.

Fudbalski klub Slovan apelovao je na navijače da na stadion dođu ranije nego što je uobičajeno, jer su predviđene čak tri kontrole. Prva kod blagajni proveriće da li svi imaju ulaznice, na drugoj će policija kontrolisati da li navijači unose zabranjene i opasne

predmete, a završna će biti na samom ulasku u sektore.