Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da je njegova ekipa bila bliža pobedi u večerašnjem derbiju protiv Crvene zvezde.

„Mislim da smo bili bliži pobedi, ali nismo uspeli. Idemo dalje… Mogu samo da čestitam igračima na polusezoni koju su odradili i u Evropi i našoj ligi. Borba se nastavlja. Idemo na odmor sa dobrim utiscima. Posle mesec dana odmora ponovo počinjemo da jurišamo i na ligu, i na Evropu i na kup“, rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su danas u Beogradu nerešeno 1:1 u poslednjoj utakmici prvog dela sezone u Super ligi Srbije.

Crvena zvezda je lider domaćeg šampionata posle 22 odigrana kola sa 57 bodova, dok Partizan ima devet manje.

Povezana vest:  Porodica Sensi posle 17 godina ostala bez Rome

Đukić se složio sa kolegom Vladanom Milojevićem da je jedan od klučnih detalja utakmice bila promašena šansa Ognjena Ožegovića pri vođstvu Partizana od 1:0.

„Taj promašaj je ključni momenat jer smo tu mogli da zatvorimo utakmicu. Ali, ne mogu ništa da kažem Ožegu, jer je odigrao jednu vrhunsku utakmicu, borio se, radio. Mogu samo da mu čestitam na igri i zalaganju, a promašaj je sastavni deo fudbala“, rekao je Đukić.

Na večerašnjem derbiju dosuđen je penal za Partizan posle 22 godine.

„Mislim da je očigledan penal i da niko nije imao dilemu da je bio penal. Mažić je dosudio ono što je video“, rekao je Đukić i dodao da se pre utakmice šalio da neće određivati izvođača penala jer misli da ga neće biti.

Povezana vest:  Lev razmišlja o odlasku posle Mondijala u Južnoj Africi

Utakmicu su obeležili i incidenti u prvom poluvremenu kada je izbila tuča najvijača na južnoj tribini. Milojević je naveo da to nije uticalo na njegovu ekipu.

„Videli smo neka dešavanja na tribinama, nemile scene koje niko od nas ne želi. Mislim da su fudbaleri i stručni štabovi obe ekipe dali primer sportskog rivalstva i mislim da taj primer treba svi da sledimo. Zvezda i Partizan su dva naša najveća kluba, bilo bi lepo da postoji poštovanje među nama, respekt, da izbegavamo te nemile scene jer ne služe nikome“, rekao je Đukić.

Povezana vest:  Putin: Rusija mora da ima jak tim na Mundijalu 2018.

Đukić je naveo da je potrebno smanjiti tenzije između dva najveća srpska kluba.

„Iza nas stoji mnogo ljudi, edukejemo i decu i moramo da damo primer viteštva, sportske borbe, poštovanja, fer pleja i svih vrednosti koje fudbal nosi sa sobom. Fudbal je prelepa stvar u kojoj nema mesta mržnji“, rekao je Đukić.

Fudbaleri Partizana su slobodni do 10. janura kada će početi pripreme za nastavak sezone.

Takmičenje u Super ligi nastavlja se 17. februara.