ognjen_koroman_i_ratko_dostanicKVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

 

Dostanić traži dobru igru i prolaz u sledeće kolo

 

Trener Crvene zvezde Ratko Dostanić rekao je danas da od svojih fudbalera očekuje dobru igru

protiv Slovana, u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa i rezultat koji crveno-bele vodi u sledeće kolo.

-Znamo šta nas čeka. Spremni smo, od igrača očekujem da pruže maksimum i pokažu karakter, da ostvarimo rezultat koji nas vodi u sledeće kolo kvalifikacija – rekao je Dostanić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 20.30 u Bratislavi igraju revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. U prvom meču, prošlog četvrtka u Beogradu, slovački tim pobedio je sa 2:1.

Povezana vest:  Katar novi šampion Azije u fudbalu

Trener vicešampiona Srbije rekao je da će njegova ekipa od početka ozbiljno ući u utakmicu i da neće kalkulisati i istakao da fudbaleri Zvezde u prvom meču nisu potcenili protivnika.

-Možemo i da primimo gol i prođemo, pošto bismo pri rezultatu 2:1 igrali produžetke. Ali, nemamo pravo na kalkulaciju, od prvog minuta moramo da uđemo pametno u meč i učinimo sve kako bismo se prikazali u što boljem svetlu. Nismo ih potcenili, znali smo da se radi o

čvrstoj ekipi – rekao je on.

Dostanić je rekao da su svi igrači spremni i da će uoči utakmice odlučiti da li će promeniti sastav u odnosu na prvi meč. Na pitanje da li će mu smetati ako predsednik kluba Vladan Lukić sa klupe gledati utakmicu, Dostanić je rekao da svi u klubu rade na tome da Zvezda izbori plasman u sledeće kolo.

Povezana vest:  Kapelo pozvao Kleverlija u reprezentaciju Engleske

-Mnogo sam čitao o tome, mi nemamo problema, on je tu da podrži ekipu, a nije neobično da predsednici budu na klupi. Važno je da svi želimo isto – da napravimo dobar rezultat – rekao je Dostanić i dodao da njegovi igrači imaju obavezu više, pošto je oko 2.000 navijača Zvezde najavilo dolazak na utakmicu.

Fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman rekao je da očekuje bolju igru svog tima i pobedu, odnosno prolaz u sledeće kolo.

-Očekujem bolju partiju, da napravimo pravi rezultat a to je pobeda i prolaz u sledeće kolo. Obaveza igrača koji istrče na teren je da pruže makismum. Kao jedan od najiskunijih u ovoj generaciji pruzimam odogovornost, a to očekujem i od ostalih igrača – rekao je on.

Povezana vest:  AP: Fifa želi Svetsko prvenstvo sa 48 ekipa podeljenih u 16 grupa

-Među mlađim igračima osetio se pritisak još na prvoj utakmici, pošto nisu navikli da igraju pred punim stadionom. Ne tražim alibi za poraz u Beogradu, ali postoje igrači koji osećaju pritisak, a mi stariji smo tu da ih ohrabrimo. Mislim da ćemo se sutra uveče svi radovati – dodao je Koroman.

Fudbaleri i stručni štab Zvezde u danas u 12 sati putuju za Slovačku, a crveno-beli će večeras od 20.30 održati trening na stadionu Pasjenki.

PHOTO: ataimages.rs