Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je danas je huliganizam veliki problem i da će organizacija koju vodi nastojati da pomogne u iskorenjivanju toga.

„To je veliki problem za fudbal u Srbiji, između ostalog i za državu. Huliganizam je nedopustiv u svim segmentima društva, pa tako i u fudbalu. FSS će nastojati da pokrene razgovore da se napravi modelitet da sudstvo brže i efikasnije reaguje i da se huligani koji prave incidente kažnjavaju po bržem postupku“, rekao je Kokeza novinarima.

Povezana vest:  Kapelo ipak izostavlja Runija protiv Švajcarske?!

Kokeza je kazao da ima slučajeva da huligani izađu iz zatvora posle sedam dana, ali i onih koji posle svojih postupaka nije kažnjen već da je stekao još veću popularnost.

On je naveo da je „siguran“ da bi se to promenilo ako bi huligani u roku od 48 sati bili osuđeni na „ozbiljniju kaznu zatvora“.

Povezana vest:  Srbija bez plasmana na Evropsko prvesntvo

„Ne može preko noći, ali pod hitno mora da počne da se radi na tome. Imamo izuzetno ružnu sliku sa prošlog derbija koja je otišla u svet. FSS i država imaju snage i svi zajedno moramo da se izborimo sa tim ako želimo dobro našem fudbalu i zemlji“, kazao je Kokeza.

Predsednik saveza je, između ostalog, govorio i o privatizaciji klubova, koja bi, kako je naveo, donela „ubrzani napredak fudbala“.

Povezana vest:  Mediji o Murinju: Mnogo buke ni oko čega

„Nadam se da će država ući u tu proceduru, da omogućimo najbolji vid privatizacije onima koji to žele. Mislim da je to nešto na čemu ćemo raditi u budućnosti“, rekao je Kokeza.