jose_morinho_trener_intera_portretLIGA ŠAMPIONA

Murinjovo četvrto polufinale: Zreli smo i ne mislimo na ovome stati

 

„Ovakav Inter može osvojiti Ligu šampiona“, rekao je posle druge pobede nad moskvoskim CSKA i plasmana u polufinale LŠ portugalski trener Nero azura Žoze Murinjo.

U oba meča italijanski tim postigao je po jedan pogodak što je bilo dovoljno za odlazak među četiri najbolje ekipe.

Povezana vest:  ASTON VILA, Vila će početi razgovore sa kandidatima za trenera

-Nanizali smo pet pobeda u Ligi šampiona i u potpunosti zasluženo stigli ovde gde smo, u polufinalu. Možemo pričati o potpunoj transformaciji Interove istorije u Ligi šampiona. Puni smo samopouzdanja i pobedničkoga mentaliteta i sada se sve može dogoditi. Nije bitno da li Inter osvoji titulu u ovom takmičenju ili ne, od sada će se, kada god Inter stupi na evropsko tlo, ovaj klub gledati u drugačijem kontekstu. Promenili smo mentalitet, sazreli i nemamo namere stati – rekao je Portugalac, jedini trener koji je tri različite ekipe doveo do polufinala Lige šampiona.

Povezana vest:  Manuel Noer najbolji fudbaler u Nemačkoj

Pre nego što mu je to pošlo za rukom sa Interom, Murinjo je u polufinale prestižnog evropskog klupskog fudbalskog takmičenja odveo Porto (titula) i Čelzi (polufinale).

-Meni je ovo četvrto polufinale. Jednom sam pobedio, izgubio sam na penale, a jednom poražen golom koji nije postojao. Videćemo šta će se ovaj put dogoditi. Sada su pred nama dva sna, odlazak u finale i osvajanje titule. Oba su još živa – rekao je na krajuMurinjo.

Povezana vest:  Milan Savić: Veoma smo motivisani za meč protiv Crvene zvezde