Trener Čelsija Ančeloti ne želi pojačanja

 

Trener Čelsija Karlo Ančeloti rekao je danas da ne želi da dovede nove napadače u januarskom prelaznom roku, već da će se osloniti na mlade igrače iz svog tima.

Ančeloti neće moći da računa na Didijea Drogbu i Salomona Kalua, koji će igrati za reprezentaciju Obale slonovače na Afričkom kupu nacija, od 10. do 31. januara u Angoli. Oni će se priključiti nacionalnom timu posle prvenstvene utakmice sa Birmingemom, u subotu.

Povezana vest:  Ronaldinjo: Ne želim u upravu Pari Sen Žermena

Takođe, Čelsi će dve utakmice igrati bez povređenog napadača Nikolasa Anelke. Francuz će propustiti mečeve protiv Birmingema i Fulama.

Ančeloti na raspolaganju ima samo Danijela Staridža i Fabija Borinija. Oni još nisu postigli nijedan gol u dresu Čelsija, ali italijanski trener rekao je da će im rado pružiti priliku da se dokažu.

-I dalje ćemo imati 11 igrača protiv Fulama. Ako Didije ne bude u timu možemo ga zameniti drugim fudbalerima. Staridž ima priliku da se dokaže, igrao je dobro u drugom poluvremenu protiv Vest Hema. Možda će od početka igrati u subotnjem meccu – rekao je Ančeloti.

Povezana vest:  Velbek pauzira šest meseci

Italijanski trener istakao je da ima poverenja u napadače svoje ekipe i da mu ne trebaju pojačanja.

-Nisam tražio od (vlasnika Čelsija) Romana Abramoviča sredstva za nove igrače, a on me nije pitao da li mi trebaju pojačanja. Imam poverenja u moje napadače, ne samo u Drogbu, Kalua ili Anelku, već i u Staridža i Borinija – dodao je on.

Povezana vest:  Van der Sar ostaje u Mančester Junajtedu i sledeće sezone?

Čelsi je prvoplasirana ekipa na premijerligaškoj tabeli sa 41 bodom i ima četiri više od Mančester junajteda i šest više od Arsenala, koji ima i utakmicu manje.