Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da će tokom zimskog prelaznog roka ekipu pojačati neki igrači, ali i napustiti.

-Čim krene prelazni rok sve je živo. Nikada ne znate šta može da se desi. Šta god budem rekao u ovom trenutku, ne zna se… Biće i dolazaka i odlazaka. Ne bih pričao o imenima u ovom trenutku, jer svašta može da se desi, neke stvari se dešavaju iznenada. To je takav posao. Biću najsrećniji poslednjeg dana prelaznog roka kada budem znao definitivno ekipu – rekao je Milojević novinarima na početku priprema za prolećni deo sezone.

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se danas pred početak priprema za prolećni deo sezone, u kom će se boriti na tri fronta: Ligi Evropa, Kupu Srbije i domaćem prvenstvu.

Povezana vest:  Martino: Mesija da odmaramo kad god možemo

-Neće imati neke razlike u pripremama, jedino može biti otežavajuća okolnost to što će prva utakmica biti u Ligi Evrope protiv CSKA. ;Nemamo nekih problem i ne vidim zašto menjali u našim planovima. Završili smo jesenji deo i prošlu godinu na vrhu i u sva tri takmičenja, a tako nastavljamo i u novoj godini na sva tri koloseka. ;Na nama je da se dobro pripremimo. Ono što je razlika za u odnosu na prvi deo je što ja njih dobro poznajem i oni mene. Svi su na okupu i sigurno će biti lakše na početku – rekao je Milojević.

Na okupljanju se pojavilo 33 igrača, ali nije bilo Gleora Kanga, ali je Milojević kazao da će se on ekipi priključiti za „dva, tri dana“.

Povezana vest:  U Hrvatskoj uhapšeni osumnjičeni za nameštanje utakmica

-Računam najozbiljnije na sve igrače, sve koji su ovde i one koji su se vratili s pozajmica – rekao je Milojević.

On nije želeo da komentariše odluku Evropske fudbalske unije (Uefa) o suspenziji stadiona „Rajko Mitić“ za utakmicu sa CSKA iz Moskve. Fudbaleri crveno-belih će 14. januara otputovati na Kipar, na prvu fazu priprema, gde će akcenat biti na fizičkoj spremi i za taj deo nisu planirane utakmice, osim možda jedne protiv nekog niželigaša. Povratak sa Kipra za Beograd je 21. januara i u srpskoj prestonici će boraviti narednih pet dana.

Odlazak na drugi deo priprema u Antaliju je 26. januara, gde će Crvena zvezda biti do 8. februara, pet dana pred prve zvanične utakmice u 2018. godini. Tokom boravka u Turskoj, Zvezda će igrati četiri utakmice, 28. januara protiv Dinamo Bresta, 1. februara protiv Amkara, tri dana kasnije sa Ujpeštom, dok je generalna proba zakazana za 7. protiv Zenita.

Povezana vest:  Simeone propušta tri utakmice u Kupu kralja

Crvena zvezda će drugi deo sezone početi 13. februara, kada će dočekati ruski CSKA u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa. Revanš je osam dana kasnije u Moskvi. Zvezda će do kraja sezone igrati i u Kupu Srbije i domaćem prvenstvu, u kom posle 22 kola zauzima prvo mesto na tabeli sa 57 bodova, devet više od drugoplasiranog „večitog“ rivala Partizana.