nikolas_anjelka_i_hektor_moreno_fra_maksNikolas Anjelka: Domenek mi je zgadio fudbal!

 

Nikolas Anjelka, francuski reprezentativac koji se našao u središtu skandala tokom nedavnog Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, otvorio je dušu u intervjuu za Frans Soir.

Napadač Čelzija je u poluvremenu utakmice drugog kola Grupe A protiv Meksika navodno vulgarno izvređao tadašnjeg selektora Rejmonda Domeneka. Nakon što je L Ekip provalio priču, Anjelka je proteran iz reprezentacije, a trikolori su takmičenje završili sa samo jednim osvojenim bodom i potpuno narušenom atmosferom unutar tima. Anjelka je u razgovoru za francuski dnevnik priznao kako je hteio da napusti nacionalnu ekipu još u Tunisu, tokom priprema za Mundijal.

Povezana vest:  FA u tajnosti kontaktirao Redknapa?!

-Posle pripremne utakmice protiv Tunisa odlučio sam da napustim reprezentaciju. Bilo mi je dosta takve igre. Trojica starijih igrača su me zamolila da ostanem. Napokon sam pristao iako nisam trebao – rekao je Anjelka, dodavši kako selektor nije uspeo da mu pronađe pravu poziciju.

-Tokom priprema moja je igra bila prosečna, ako ne i katastrofalna. Na SP to nisam bio ja, bio sam beskoristan. Domenek je uspeo da mi zgadi fudbal na mom prvom i poslednjem SP-u.

Povezana vest:  Milinković: Čukarički je favorit

-Taj bi čovek treba da se osramiti nakon što je pred celim svetom odbio ruku južnoafričkog selektora Karlosa Pareire. A meni govore da ne znam da pokazažem poštovanje. Nemam respekta za kamikaze. Ako je Domenek želeo da se ubije, trebao je to napraviti sam, a ne sa nama! – završio je Anelka.

Povezana vest:  Galijani: Odlazak Pirla najveća greška, ali ne samo moja