barsa slavlje

LIGA ŠAMPIONA

Barselona i Bajern u polufinalu

Fudbaleri Barselone i Bajerna plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras u revanš mečevima četvrtfinala eliminisali Pari Sen Žermen i Juventus.
Barselona je na Kamp nou remizirala sa Parižanima 1:1, ali je prošla dalje zahvaljujući većem broju postignutih golova u prvom meču na Parku prinčeva 2:2.
Gosti su poveli pogotkom Argentinca Havijera Pastorea u 50, a izjednačio je Pedro Rodrigez u 71, samo devet minuta nakon što je „roviti“ Lionel Mesi ušao u igru.
Još jednom se videlo koliko Mesi znači za igru Katalonaca, bez njega je PSŽ bio bolji rival, a nije ranije postigao gol samo zahvaljujući odličnim intervencijama golmana Viktora Valdeza.
Ipak, kada su gosti u 50. minutu poveli posle sjajnog duplog pasa Pastorea i Ibrahimovića i još bolje realizaciuje Argentinca, trener domaćina Tito Vilanova nije imao kud, nego da po?alje Mesija na teren.
I odmah je sve bilo drugačije, Barsa je preuzela kontrolu i posle akcije koju je povukao Mesi, Vilja je petom vratio do Pedra, a mladi španski reprezentativac, tek prvim golom ove sezone u elitnom takmičenju odveo Katalonce u polufinale, šesti put uzastopno. Ujedno, Barselona je osmi put iz devet pokušaja prošla dalje kada je u gostima ostvarila rezultat 2:2. Ispali su samo 1996. godine u polufinalu Kupa UEFA od Bajerna. 
U Torinu je Juventus napadao, ali su Bavarci preko Marija Mandžukića u 63. i njegove zamene Klaudija Pizara u 90. minutu došli do trijumfa od 2:0, identičnog kao pre šest dana u Minhenu.
Atmosfera u Torinu bila je sjajna, ali podrška sa tribina nije impresionirala iskusni nemački tim, koji je, skoro pa rutinski sačuvao dva gola viška i nastavio pohod prema finalu.
Sinoć su plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi izborili Real Madrid i Borusija Dortmund.
Žreb za polufinale održaće se u petak u Nionu.

Povezana vest:  Zaneti: Godine nisu bitne

Barselona – Pari Sen Žermen 1:1.

Strelci: Pedro u 71. minutu za Barselonu, a Pastore u 50. minutu za Pari Sen Žermen.
Barselona: Valdez, Alveš, Pike, Adrijano (od 62. Bartra), Alba, Buskets, Ćavi, Inijesta, Fabregas (od 62. Mesi), Vilja (od 84. Song), Pedro.
Pari Sen Žermen: Sirigu, Žale (od 88. van der Vil), Tijago Silva, Aleks, Maksvel, Tijago Mota, Verati (od 83. Bekam), Lukas Mura, Pastore, Laveci (od 81. Gameiro), Ibrahimović.

Povezana vest:  Lev: Cij mi je da ostanemo nepredvidljivi za protivnike

Juventus – Bajern 0:2

Strelci: Mandžukić u 63. i Pizaro u 90. minutu.

Juventus: Bufon, Bonući, Barzalji, Kjelini, Padoin (od 69. Isla), Pogba, Markizio (od 77. Đakerini), Pirlo, Asamoa, Kvaljarela (od 66. Matri), Vučinić.
Bajern: Nojer, Lam, Dante, Van Bujten (od 35. Boateng), Alaba, Havi Martinez, Švajnštajger, Riberi (od 79. Luiz Gustavo), Miler, Roben, Mandžukić (od 83. Pizaro).

Povezana vest:  Južna Afrika negira da je podmitila Vornera