Fudbalski klub Partizan pozvao je večeras Fudbalski savez Srbije da ispita suđenje na utakmici Crvene zvezde i Novog Pazara i da pokrene postupak protiv crveno-belih zbog javnog komentarisanja suđenja.

„Mi se obraćamo FSS s apelom da ispita suđenje na utakmici protiv Novog Pazara, primeni odredbe svog Dicsciplinskog pravilnika i pokrene postupak protiv ovog kluba usled javnog komentarisanja suđenja, da ove delikvente osudi, a od javnog tužilaštva da zahuktalog pretendenta na mesto predsednika FSS (zapitajmo se tek kako bi tada izgledalo suđenje?) najzad izvuče iz fijoke u kojoj dugo živi među javom med snom, jer ima drugove koji mu plaćaju dugove“, navodi se u saopštenju Partizana.

Ovaj odgovor Partizana, koji je potpisao potpredsednik kluba Vladimir Vuletić, usledio je nakon što je Crvena zvezda ranije večeras uputila otvoreno pismo FSS-u zbog jedanaesterca koji je danas u Kruševcu dosuđen u korist kluba iz Humske. Zvezda je u tom pismu zatražila od rukovodstva FSS-a da sudija Danilo Grujić bude najstrože kažnjen.

Povezana vest:  Poraz Valensije kod kuće, Real bolji od Malage

„Кlub, kojem je prošle godine suđeno 17 penala u prošloj desetkovanoj sezoni pa na samo devet utakmica nije suđen penal, klub koji je u 21. veku osvojio još jednu titulu evropskog prvaka ali onu po broju dosuđenih penala, klub koji u prvom kolu, na prvoj utakmici ove sezone dobija penal, po svom dobro poznatom nahođenju, počinje sezonu penalom i saopštenjem“, naveo je Partizan na početku saopštenja.

„Nenaviknuti na ova pretponoćna mračna oglašavanja čoveka koji je izabrao noć da započne kampanju i kandidaturu za predsednika FSS, moramo da ponudimo kratak odgovor na njegovo pitanje ‘treba li svi da očekujemo da ćemo proći kao Napredak?’ Ne“, dodaje se.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati osmog kola, strelci i tabela Super lige Srbije

Partizan je podsetio da je Napredak je protiv Partizana u poslednje tri utakmice, pre današnje, zabeležio dve pobede i jedan nerešen ishod.

„Suprotno tome, Partizan je Zvezdu u poslednje tri utakmice dva puta savladao i jednom igrao nerešeno, pa je pravo pitanje koje valja da postave podno tenka da li će svi proći onako kako Zvezda prolazi protiv Partizana“, naveo je Partizan.

Partizan je naveo i da „alfa interpol doktor zaboravlja i prošlosezonski slobodan udarac u 97. minutu za Marka Marina takođe pod Bagdalom, na slomljene svlačionice, polomljena vrata od sudijske kancelarije, neovlašćene pretnje sudijama koje su četiri sata sastavljale zapisnik kao da stavaljaju Mojsijevu Кnjigu postanja“.

Povezana vest:  Bajer pobedio Šalke

„Ovaj klub je sklon zaboravu, ova specifična crveno bela Variola Кorona je ona koja je jedina glasala protiv uvođenja VAR tehnologije u srpski fudbal, a sin njenog čelnika sedi u Кomisiji koja VAR tehnologiju navodno treba da uvede. Njene sudije i suđenje u prošloj sezoni dobro pamte sudijski silovana Inđija i unakaženo pokradeni Rad a mi dobro pamtimo sve: i smeh Boaćija na stadionu podno tenka, samosaplitanje Jovančića u Zemunu i lakovihorni pad Radonjića u Novom Sadu“, navodi se u saopštenju.

„Mi ćemo ipak nastaviti da radimo ono što najbolje znamo u duelima protiv ove pošasti jer je čelik na rđu otporan“, zaključuje se u saopštenju Vuletića.