branisalv_delic_komesarDelić upozorio Hajduk da poštuje propise
Komesar za takmičenje Fudbalskog saveza Srbije Branislav Delić upozorio je upravu Hajduka iz Kule da mora da poštuje propise i pozvao njegovo rukovodstvo da se „ponaša odgovorno i preduzme sve mere da se… utakmica bezbedno odigra“.
-Upozoravam da ste dužni da se ponašate prema navedenim propisima, pustute u prodaju adekvatan broj ulaznica za gostujuće navijače i smestite ih na severnu tribinu i da tako omogućite normalne uslove za odigravanje utakmice. Na ovaj način bi se preventivno delovalo u smislu mera bezbednosti – naveo je Delić.
Finansijer Hajduka Nikola Džomba tražio je u petak da se utakmica u Kuli Hajduk – Crvena zvezda igra bez prisustva publike, jer organizator ne može da garantuje bezbednost posetiocima.
Džomba je istog dana suspendovan na šest meseci zbog drugih prekršaja. On je kazao i da će cene ulaznica za gostujuće navijače biti 10.000 dinara, a danas je navedeno da je svih 300 ulaznica za gostujuće navijače kupio i pocepao.
Delić je učesnicima utakmice faksom poslao dopis da je domaćin utakmice dužan da organizuje utakmicu i garantuje bezbednost gledaocima, kao i da policija jedina može da spreči gledaoce da uđu na stadion.
-Svako drugačije ponašanje u odnosu na smeštaj gostujućih navijača biće smatrano kao izigravanje propisa, obmanjivanje i dovođenje u zabludu, što se sankcioniše prema članu 71 Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti, koji predviđa kaznu za klub oduzimanjem do devet bodova, a za funkcionere kluba rigorozne kazne – naveo je Delić.
Povezana vest:  Selektor Albanije: Lakše je doći do Pape nego do Januzaja