dejan_djurrdjevic_ofk_beograd_1Đurđević ponosan, Rajkard iznenađen otporom OFK-a

 

Trener fudbalera OFK Beograda Dejan Đurđević istakao je večeras da je ponosan na njegov mladi tim, bez obzira na ubedljiv poraz od Galatasaraja u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

-Ovo je bilo veliko iskustvo za moj mladi tim, bez obzira na ubedljiv poraz. Ponosan sam na moje igrače. Sada nam preostaje da radimo puno i spremimo se za domaće prvenstvo – rekao je Đurđević na konferenciji za novinare posle večerašnje poraza od 1:5 na Karaburmi.

Povezana vest:  Mrkela: Napadački stil fudbala vodio do titule

Opšti je utisak, ipak, da rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu na kome je OFK pružio sasvim solidan otpor mnogo bogatijem rivalu.

-Statistika kaže da smo mi uputili 13, a oni 11 šuteva ka golu. Od toga, i mi oni smo po osam puta šutirali u okvir gola. Ali, oni su postigli pet, a mi jedan gol. To dovoljno govori kakva je bila utakmica – rekao je Đurđević.

Povezana vest:  Ronaldinjo prelazi u meksički Čivas

On je, međutim, priznao da je njegova ekipa napravila mnogo individualnih grešaka u odbrani.

-Galatasaraj je zasluženo pobedio i čestitam mu na tome. I pre meča smo isticali da su oni veliki favoriti i tu ulogu su samo potvrdili u ovom meču. Odlika velikih ekipa je da kažnjavaju svaku grešku protivnika, a upravo to su oni danas radili – naveo je Đurđević.

Trener Galatasaraja Frenk Rajkard čestitao je OFK Beogradu na dostojnom otporu kakav nije očekivao.

Povezana vest:  PSŽ demantovao da ima najplaćeniji tim na svetu

-OFK nas je iznenadio i u prvom meču. Bili smo zatečeni, nismo očekivali takav otpor. Zato smo danas želeli da ispravimo sve minuse i dobro smo počeli, rano stigli do vođstva od 2:0. Ali, OFK nije pao. Samo je krenuo napred – istakao je Rajkard.

-Čestitam OFK-u. Zaista nisam očekivao ovakvu igru i ovakvo požrtvovanje tako mladog tima – dodao je trener koji je sa Barselonom osvojio Ligu šampiona 2006. godine.