2010_world_rowing_junior_championships_raciceVESLANJE
Četiri srpske posade Svetskom prvenstvu za juniore u Račicama
Na Svetskom prvenstvu za juniore, koje počinje sutra i traje do nedelje, 08.08.2010. godine, u Račicama, nedaleko od Praga, nastupiće četiri reprezentativne posade Srbije.
U Račice su, sa priprema za Olimpijske igre mladih, koje će se 14.-26.08.2010, godine održati u Singapuru, doputovali Nikola Simović i Vuk Matović, koji će se takmičiti u dvojcu bez kormilara, kao i njihov sparing partner sa priprema koje su održane na Bledskom jezeru, skifista Aleksandar Filipović.
Našim ekipima koje su put Račica krenule sa Bleda, pridružili su se Aleksa Đokić, Miloš Urukalo, Dejan Bošković i David Pap, koji će se takmičiti u četvercu skul, kao i posada četverca sa kormilarom, koja će veslati u sastavu Dejan Jovičić, Luka Lekić, Aleksandar Marinkovski, Filip Lazić i kormilar Filip Lekić.
U Češkoj će nastupiti 677 takmičara iz 49 zemalja. O jačini konkurencije u Račicama, dovoljno govori podatak da je u disciplini skif za juniore prijavljeno čak 26 skifista, dok će se u disciplini četverac skul za juniore nadmetati 25 posada. Ni preostale dve posade Srbije, dvojac bez kormilara i četverac sa kormilarom neće imati ništa lakšu konkurenciju u svojim disciplinama.
Nakon povratka sa Svetskog prvenstva za juniore u Češkoj, Nikoli Simoviću i Vuku Matoviću će se u Beogradu, pridružiti Jovana Arsić, odakle zajedno putuju na Olimpijske igre mladih u Singapur.
Povezana vest:  KAJAK, Šest medalja za "Orliće" na regati u Slovačkoj