jose-mourinho_trener_interŽoze Murinjo: Zaboravite Raula i Gutija, imamo Higuaina, Ronalda i Benzemu!

 

Da prebole odlaske legendi Raula i Gutija i pogledaju prema budućnosti, kao i da daju podršku novim nosiocima igre, navijače madridskog Reala zamolio je trener Žoze Murinjo. Trojka oko koje portugalski strateg misli da slaže igru i čiji su planovi povratak na tron španskog fudbalskog prvenstva čine Kristiano Ronaldo, Karim Benzema i Gonzalo Higuain.

Povezana vest:  Viljaš Boaš: Poraz od Sitija bio bi oproštaj od titule

-Raul i Guti učinili su mnogo za ovaj klub. Budući da ja nisam još ništa, o njima mogu govoriti samo izražavajući poštovanje. Voleo bi da je Raul ostao, ali njegovo je pravo izbor budućnosti i nastavak igara na najvišem nivou. Napad Reala sada počiva na nogama Benzeme, Higuaina i Kristiana – najavio je Portugalac čiji je sastav golovima Serđija Kanalesa, Higuaina i Ronalda savladao meksičku Klub Ameriku sa 3:2 u prijateljskoj utakmici odigranoj u sredu u San Francisku.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Utamice i tabela 29. kola fudbalskog prvenstva Nemačke

-Pobedili smo, ali radije bih slavio u pravim utakmicama nego u pripremnim. Bio je to drugačiji trening od uobičajenog, suočili smo se sa ekipom koja je kompetitivna, brza i motivisana. Nama su nedostajala šestorica igrača, a ja želim da isprobam tri različita stila igre. Videli ste jedan. S obzirom na tim sa kojim smo istrčali ovaj je način igre pogodovao Kanalesu, Kristianu i Pedru Leoneu. Ne grešim računajući na Kanalesov učinak u sezoni koja dolazi. To što nam je došao iz Rasinga već ove sezone dobar je potez i mislim da mi je to u ovoj utakmici dokazao. Iako fizički iscrpljen, i Leon nastavlja impresionirati. Zadovoljan sam i njegovim radom – zaključio je Murinjo.

Povezana vest:  Real Madrid traži da se Blater izvini Kristijanu Ronaldu