Nemanja Vidic_John_OShea_ Stoke City_Kenwyne Jones

LIGA ŠAMPIONA

Vidić: Biće nam teško protiv Šalkea

Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić izjavio je danas da je njegov tim favorit u polufinalu Lige šampiona protiv Šalkea, ali da će dvomeč sa nemačkim timom biti izuzetno težak.

Vidić je uoči sutrašnjeg prvog duela u Gelzenkirhenu izjavio da „veoma poštuje tim koji predvodi najbolji strelac u istoriji Lige šampiona Raul Gonzales“.

-Ekipa koja Interu pet puta zatrese mrežu na njegovom terenu zaslužuje maksimalan respekt. Uostalom, kad dođete do polufinala najjačeg takmičenja onda znate da ne može biti lako – izjavio je Vidić.

Povezana vest:  Krajem leta formalizovanje prodaje 48 posto deonica Milana

Junajted želi u treće finale Lige šampiona u poslednje četiri godine, ali da bi to uradio moraće da razbije „nemački kompleks“.

Engleski klub do sada je dva puta u polufinalu ispadao od nemačkih timova. Prvo od Borusije iz Dortmunda 1997. godine, a zatim od Bajera iz Leverkuzena pet godina kasnije.

Da nemački klubovi nikako ne odgovoraju ekipi Aleksa Fergusona potvrđuje i prošlogodišnja eliminacija od Bajerna, ali u četvrtfinalu.

Povezana vest:  Simone Pepe na pozajmici u Juventusu

-Uživam u ovoj kritičnoj fazi sezone kada se odlučuje hoćemo li osvojiti trofeje koje toliko želimo – rekao je Ferguson, čiji tim vodi u Premijer ligi i blizu je rekordne 19. titule.

Junajted je minulog vikenda pobedio Everton sa 1:0, a Ferguson čak stigao da odmori Vidića, Kerika, Parka, Evru i Gigsa. Za sutrašnji duel opet ima na raspolaganju oporavljenog Flečera, ali neće igrati bolesni Berbatov.

Sa druge strane Šalke je kod kuće izgubio od Kajzerslauterna sa 1:0, a trener Ralf Rangnik takođe je odmarao nekoliko najvažnijih igrača.

Povezana vest:  Veljko Simić prešao u Vojvodinu

Najveći adut Šalkea Raul Gonzales raduje se mečevima sa Mančester i priznaje da sanja finale na „Vembliju“.

-To bi bilo ostvarenje sna, još kad bi nam rival bio Real Madrid – rekao je legendarni napadač Real Madrida.

VEROVATNI SASTAVI:

ŠALKE: Nojer, Ušida, Hovedes, Mecelder, Sarpei, Papadopulos, Matip, Baumjohan, Farfan, Raul, Edu.

MANČESTER JUNAJTED: Van der Sar, Ošej, Ferdinand, Vidić, Evra, Kerik, Flečer, Park, Gigs, Runi, Hernandez.

SUDIJA: Karlos Velasko (Španija).