pasosi

Diplomatski pasoši za naše tenisere

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić uručio je danas diplomatske pasoše članovima muške i ženske teniske reprezentacije Srbije, pred početak ATP turnira „Srbija open“.

Diplomatske pasoše dobili su Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, Ana Jovanović i Bojana Jovanovski, dok Jelena Janković i Ana Ivanović zbog obaveza nisu mogle da prisustvuju ovoj svečanosti.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo da na ovaj način promovišem diplomatsku službu i uručim pasoše ljudima koji su dali veliki doprinos srpskom trenisu – rekao je Jeremić na svečanosti u Teniskom centru „Novak“.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Marej povređen, moguća predaja Troickom

Podsećajući da je naša zemlja prošla kroz težak period i da je i dalje u nekim delovima sveta ostala loša slika i loš glas, kao i predrasude o Srbiji, Jeremić je ukazao da su naši teniseri to znatno promenili.

-Najbolji način da se ta slika promeni jeste energija, istrajnost, ljubav prema svojoj zemlji, osmeh i dobra volja, što vi imate. Vaše današnje proglašavanje ambasadora dobre volje je velika čast za Srbiju, ali to bi bila i velika čast za bilo koju drugu zemlju sveta kada bi ih vi predstavljali- rekao Jeremić.

Povezana vest:  Lajović bez finala u Kicbil

Đoković je, zahvaljujući se u ima tenisera, kazao da im je velika čast da budu ambasodori dobre volje Srbije, dodavši da su oni sportisti, ali da će sada moći da predstavljaju svoju zemlju i na ovako zvaničan način.

-Potrudićemo se da opravdamo status ambasadora dobre volje Srbije – poručio je Đoković.

Ova čast srpskim teniserima, nakon velikih uspeha u proteklom periodu, ukazana je danas u prisustvu velikog broja zvanica iz diplomatskog kora.

Povezana vest:  FED CUP 2013, Teniserke 2013. dočekuju Slovačku u Nišu

PHOTO: SERBIA OPEN 2011