aleksandar_stanojevic_vs_helsinkiStanojević priželjkuje bilo kakvu pobedu protiv Anderlehta

 

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da bi bio zadovoljan bilo kakvom pobedom protiv Anderlehta, u prvoj utakmici plej ofa za plasman u Ligu šampiona i da će njegovi fudbaleri ući rasterećeno u duel sa belgijskim šampionom.

Fudbaleri Partizana će u plej ofu za plasman u Ligu šampiona igrati protiv belgijskog šampiona Anderlehta. Prva utakmica igra se 17. ili 18. avgusta u Beogradu, dok je revanš na program sedam dana kasnije u Briselu.

-Nisam želeo da razmišljam o žrebu dok nismo završili duel sa Helsinkijem, drago mi je što smo dobili atraktivnog protivnika. Nemamo lepa iskustva iz prošle godine od utakmica sa Brižom, ali tada nisam bio u klubu i nadam se da će ovog puta biti drugačije – rekao je Stanojević, preneo je sajt Partizana.

Povezana vest:  Pobede Zvezde i Partizana na pripremama

-Možda je bolje što prvu utakmicu igramo u Beogradu, kako bismo u revanšu mogli rasterećeno da igramo. Nisam sujeveran, ali revanš u gostima se do sada pokazao kao dobro rešenje. Odgovarala bi nam bilo koja pobeda, 5:4 ili 1:0. Čak bi i 0:0 bio korektan rezultat, ali ne

bi bilo normalno da pred našim navijačima ne pokušamo da pobedimo – dodao je on.

Trener Partizana smatra je da je Anderleht kvalitetna ekipa i da njegovi fudbaleri moraju da budu obazrivi u predstojećem dvomeču.

-Bili su ubedljivi u prošlom kolu kvalifikacija, to je dobra ekipa. Nemamo prava da pretimo, ali očekujem da budemo u igri svih 180 minuta za plasman u Ligu šampiona – dodao je on.

Povezana vest:  Ronaldo negirao da je produžio ugovor sa Realom

Stanojević je dodao da njegova ekipa ima obavezu dobro da odigra protiv Anderlehta, pošto su crno-beli jedini klub iz Srbije koji će ove sezone igrati u nekom evropskom takmičenju.

Fudbaler Partizana Saša Ilić rekao je da su crno-beli ispunili cilj plasmanom u evropsko takmičenje i da bi bio zadovoljan svakom pobedom bez primljenog gola.

-Anderleht je najzvučnije ime koje smo mogli da dobijemo. Ne poznajem ih dovoljno, ali očekujem tešku utkamicu koja će se razlikovati od mečeva sa Pjunikom i Helsinkijem. Mislim da imamo kvalitet da ih prođemo. Ispunili smo cilj, igraćemo u Evropi ove sezone i rasterećeno ćemo ući u dvomeč. Svaka pobeda bez primljenog gola je zadovoljavajuća – rekao je Ilić.

-Možda je i bolje što ćemo prvu utakmicu igrati u Beogradu, uz pomoć navijača možda možemo da napravimo rezultat koji će nas odvesti u Ligu šampiona – dodao je bivši kapiten crno-belih.

Povezana vest:  Zvezda sutra počinje pripreme za proleću sezonu

Napadač Partizana Ivica Iliev rekao je da je optimista i da će crno-beli borbenom igrom pokušati da izbore plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

-Nisam očekivao da ćemo izvući Anderleht, ali šta je tu je, borićemo se, pošto nam je zadatak da se plasiramo u Ligu šampiona. Uvek sam optimista, iako je Anderleht prošle sezone bio najbolji tim u njihovom prvenstvu, nisam ljubitelj takvih ekipa – rekao je Iliev.

-Obično smo prolazili kada smo igrali prvu utakmicu na svom stadionu. Bez borbe i zalaganja ne može da se napravi rezultat. Ne igramo protiv nižerazrednih ekipa, pa da individualni kvalitet presudi – dodao je Iliev.