cesare_prandelliPrandeli pozvao Kasana, Balotelija i Amaurija

 

Novi selektor italijanske fudbalske reprezentacije Ćezare Prandeli objavio je svoj prvi spisak igrača otkad je preuzeo funkciju. Za prijateljsku utakmicu protiv Obale Slonovače vratio je u ekipu Antonija Kasana i pozvao Marija Balotelija.

Sampdorijin napadač Kasano (28) je odigrao 15 utakmica za “azzurre”, ali uprkos pritisku javnosti i zalaganju brojnih italijanskih stručnjaka, bivši selektor Marčelo Lipi nije želeo da ga vodi na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku zbog straha da bi mu aferama sklon igrač mogao narušiti atmosferu u ekipi.

Povezana vest:  Mesi: Nisam mogao da zamislim da ću postići 400 golova

Baloteli (19), napadač koji je na izlaznim vratima evropskog prvaka Intera, dosad nije igrao za A seklekciju, tako da bi londonski Upton Park (10. avgusta) mogao da ostane upamćen kao mesto njegovog debija. Isto se odnosi i na Juventusovog Brazilca Amaurija koji je dobio prvi poziv otkad je preuzeo italijanski pasoš.

Povratnik u reprezentaciju je i Viljarealov napadač Đuzepe Rosi, dok na spisku, u odnosu na SP na kojem je Italija ispala u prvom krugu, nema Udinezeovog napadača Antonija di Natalea, kao ni Juventusovog Vinćenza Jakinte koji ima problema s povredom.

Povezana vest:  Mota kažnjen sa tri utakmice

Reprezentacija Italije za prijateljsku utakmicu protiv Obale Slonovače:

Golmani: Marćeti (Cagliari), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna)

Odbrana: Antonini (Milan), Astori (Cagliari), Bonući (Juventus), Kasani (Palermo), Ćelini (Juventus), Lučini (Sampdoria), Molinaro (Stoccarda), Mota (Juventus)

Vezni red: De Rosi (Roma), Lazari (Cagliari), Markisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Palombo (Sampdoria), Pepe (Juventus)

Napadači: Amauri (Juventus), Baloteli (Inter), Boriello (Milan), Kasano (Sampdoria), Kaljarela (Napoli), Rosi (Villarreal).

Povezana vest:  Bajern Minhen propustio priliku za treće mesto Bundes lige