radomir_antic_srb_nzPotvrđena kazna Radomiru Antiću

 

Komisija za žalbe Svetske fudbalske federacije (FIFA) potvrdila je kaznu selektoru reprezentacije Srbije Radomiru Antiću od četiri utakmice zabrane vođenja nacionalnog tima, objavljeno je večeras na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

-Članovi Komisije za žalbe FIFA odbili su žalbu FSS i potvrdili odluku koju je donela Disciplinska komisija FIFA o izricanju kazne Radomiru Antiću od četiri utakmice zabrane vođenja nacionalnog tima s klupe – objavljeno je na saju FSS.

Povezana vest:  UEFA objavila za šta tereti saveze Srbije i Albanije

Disciplinska komisija FIFA odluku o kazni Antiću donela je 3. jula zbog navoda Horhea Larionde, urugvajskog sudije, da ga je selektor Srbije vređao nakon utakmice sa Australijom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

I pored te odluke, Antić će moći da vodi Srbiju na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Grčke 11. avgusta u Beogradu, jer se kazna koju je izrekla FIFA odnosi samo na takmičarske utakmiče, a u slučaju Srbije to su mečevi u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Povezana vest:  Dalić: Uživaćemo u finalu

Kako je objavljeno na sajtu FSS-a, Komisija za žalbe održala je sednicu 29. jula telefonskim putem i donela odluku koja je FSS-u dostavljena danas.

-FSS izražava razočarenje danas dostavljenom odlukom. Očekivali smo da će nadležni imati više sluha i bar ublažiti izrečenu kaznu selektoru Srbije Radomiru Antiću. Narednih dana biće obavljene konsultacije sa na odgovarajućim nivoima FSS-a, a o donetim odlukama zaključcima obavestićemo javnost – navodi FSS.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Rezultati 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

U Komisiji za žalbe FIFA bili su predsedavajući Leri Musenden sa Bermuda, njegov zamenik Ahmed sa Madagaskara i član Rendal Kanlif iz Guama.