van_gal_bajern_trenerVan Gal besan na holandskog selektora i doktora

 

Trener Bajerna iz Minhena Luj van Gal rekao je danas da krilni fudbaler njegove ekipe Arjen Roben nije trebalo da igra za Holandiju na Svetskom prvenstvu, pošto nije bio fizički spreman.

Van Gal je naveo da razume Robena, ali i da stručni štab holandske reprezentacije, koja je na Mundijalu u Južnoj Africi osvojila titulu vicepravaka, nije uspeo da ga zaštiti.

Povezana vest:  Konte zabrinut zbog malog broja Italijana u Seriji A

-Svaki igrač želi da igra na Svetskom prvenstvu. Učiniće sve za to. Zato i postoje trener i doktor, čiji je posao da zaštite igrača. A taj posao u holandskom timu nisu uradili – istakao je Van Gal, koji je takođe Holanđanin.

Roben je na Svetsko prvenstvo došao sa pokidanim mišićem zadnje lože. Prve dve utakmice je propustio, ali je igrao na svim kasnijim mečevima. Potom je na pripreme Bajerna došao sa istom povredeom sa kojom je i otišao na Mundijal.

Povezana vest:  Manćini protiv plejofa u Premijer ligi

-Nekoliko puta sam ga zvao tokom Svetskog prvenstva da ga upozorim… Svi su znali da nije u dobrom stanju – naveo je Van Gal.

Bajern je već tražio da mu Fudbalski savez Holandije novčano nadoknadi štetu pretrpljenu zbog povrede Robena.

Selektor Holandije Bert van Marvejk slučaj je prokomentarisao kratko rekavši da je Roben bio spreman. I ostali zvaničnici holandske ekipe negirali su da su pogrešno radili.

Povezana vest:  Partizan u trećem šeširu, Zvezda u četvrtom