zoze_murinjo_slavlje_finale_1Žoze Murinjo: Sezona bez trofeja biće neuspešna

 

Osvajanjem poslednjeg izdanja Lige šampiona Žoze Murinjo još je jednom potvrdio klasu, a potom se i prodao u madridski Real. Tri titule koje je Murinjo osvojio u prošloj sezoni vodeći Inter (Liga šampiona, Seria A, Italijanski kup) uskomešala su duhove u klubovima nezadovoljnima radom dotadašnjih trenera. Jedan od takvih bio je i Real koji je portugalskog stratega ovoga leta doveo na Santiago Bernabeu sa namerom da prekine dominaciju Barselone u Primeri, ali i tim odvede do kraja u elitnom klupskom evropskom takmičenju.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Santoš: Siguran sam da možemo da pobedimo Hrvatsku

Čini se da je Murinjo spreman za ispite budući da tvrdi:

-Ne osvojimo li naslov u španskom prvenstvu ili Ligi šampiona sezonu ćemo moći da proglasimo neuspešnom – rekao je.

Kraljevski klub na naslov u Primeri čeka od sezone 2007/08, uprkos silnim milionima plaćenima za dovođenje istinskih zvezdi svetskog fudbala. Murinjo zna zašto je to tako:

Povezana vest:  Milijaš zvanično u Nei Mongolu

-Barselona dominira dinamikom igre i fudbalskom filozofijom koju su razvijali proteklih godina. Imaju ekipu koja je već duže vreme na okupu i trenera koji ulazi u svoju treću sezonu sa njima. Kod nas je najstariji igrač golman Iker Kasiljas (29), a trener je tek stigao.

-Ista je stvar u Ligi šampiona. Mančester Junajted tim i trenera već godinama nije menjao. Čelzi  i Inter takođe su se samo nadograđivali na postojeće jake temelje. Real? Klub ima dugogodišnju istoriju pobeđivanja i nastaće problemi ne budemo li to nastavili. Zato ćemo dati sve od sebe – najavio je Murinjo.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 35. kola i tabela Premijer lige