David Moyes-zabrinut

Mojes: Vidić doneo pravu odluku, igraće redovno do kraja

Menadžer Mančester Junajteda Dejvid Mojes rekao je danas da je kapiten aktuelnog šampiona Engleske Nemanja Vidić doneo pravu odluku kada je rešio da na kraju sezone napusti klub.
-Zajedno smo postigli takav dogovor. Mislim da je to prava odluka i za njega i za klub. Neću da iznosim u javnost detalje našeg razgovora, ali činjenica je da je on sjajno igrao za Junajted i bio pravi kapiten. Uostalom, ostaće kapiten do kraja sezone i redovno će da igra – rekao je Mojes za klupski sajt.
On je dodao da mu ne smeta što je odluka o Vidićevom odlasku objavljena sada.
-Vidić je rođeni vođa i siguran sam da će nastaviti da se bori do kraja sezone kao i do sada. Ljudi znaju da imam neke zamisli i da želim da napravim određene promene. Ovo nije sezona u kojoj se to radi. Vidić je osetio da je pravo vreme za odlazak, a mi ćemo i posle njega nastaviti svojim putem – dodao je Mojes.
Vidić je prošle sezone predvodio Junajted do 20. šampionske titule u klupskoj istoriji, a srpskom defanzivcu to je bila peta osvojena Premijer liga sa „đavolima“.
Najveći uspeh ostvario je 2008. godine u Moskvi kada je sa Junajtedom osvojio Ligu šampiona, posle trijumfa na penale u duelu sa londonskim Čelsijem. Iako još nema zvanične potvrde, bivši fudbaler Crvene zvezde i moskovskog Spartaka, karijeru će najverovatnije nastaviti u Italiji. Za Vidića su interesovanje do sada pokazala tri najveća kluba sa Apenina, Juventus, Milan i Inter. Vidić je za reprezentaciju od 2002. do 2011. godine odigrao 56 utakmica i dao dva gola.

Povezana vest:  Kaljari navijačima vraća pare