ivan radenovic

KUP KORAĆA 2014

Radenović: Imamo jasan cilj; Lešić: Pritisak na Zvezdi

Košarkaš Crvene zvezde Ivan Radenović rekao je danas da je Kup Radivoja Koraća prva šansa crveno-belima da osvoje trofej i da žele to takmičenje da shvate maksimalno ozbiljno.
-Ovaj turnir je prva prilika da se osvoji trofej u ovoj sezoni. Odnos prema igri u duelu sa Borcem bio je jako dobar i to je ono što je apostrofirano cele nedelje. Taj dogovor smo uspeli da ispoštujemo, tako da sa Čačanima nismo imali problema. Pred sobom imamo jasan cilj i ka tome stremimo maksimalno ozbiljno – rekao je Radenović za klupski sajt.
Crveno-beli u polufinalu nacionalnog kupa igraju protiv kragujevačkog Radničkog i to će biti repriza prošlogodišnjeg polufinala.
-Odigrali smo već dve utakmice sa Kragujevčanima ove sezone i oni su u tim duelima pokazali dva različita lica. U utakmici u dvorani Pionir smo dominirali i neočekivano lako smo ih pobedili, ali je u Kragujevcu viđena potpuno drugačija slika. Odigrali smo utakmicu na jednu loptu i vrlo je lako moglo da se desi da taj meč izgubimo. Iz tog razloga moramo da budemo veoma oprezni – istakao je Radenović i dodao da očekuje podršku navijača koji će im dati dodatnu energiju.
Košarkaš Radničkog, koji je igrao za Crvenu zvezdu, Sava Lešić rekao je da su crveno-beli favoriti u polufinalnom meču, ali veruje da kragujevački tim može da odigra iznad svih očekivanja.
-U polufinalu će veći pritisak biti na igračima Zvezde, „podrazumeva“ se da će igrati finale, a verovatno i da su već osvajači trofeja. Zvezda je veliki favorit i igraju pred domaćom publikom. Radnički će sutra igrati opuštenije, a pobeda bi bila veliki kapital za dalji tok sezone. Kada igramo skoncentrisano, možemo da pariramo i sa jačima od sebe. Očekujem da svi zaigramo iznad svojih mogućnosti – poručio je Lešić.
Polufinalni duel Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Radničkog na programu je u sutra od 17 sati u dvorani Pionir.

Povezana vest:  Lazić: Drastično popraviti pristup igri