jose_morinho_trener_intera_portretMurinjo pred novim izazovima

 

Portugalski fudbalski stručnjak na klupi madridskog Reala Žoze Murinjo izjavio je pred start nove sezone da je „kraljevski klub“ odlučan u nameri da prekine dominaciju Barselone u Primeri i osvoji Ligu šampiona, prenose danas španski mediji.

-Cilj je titula u nacionalnom prvenstvu, ili Ligi šampiona i sve ispod tog nivoa smatraću neuspehom – tvrdi Murinjo koji je u protekloj sezoni sa Interom iz Milana trijumfovao u elitnom evropskom klupskom takmičenju pobedivši nemački Bajern sa 2:0 i osvojio nacionalno prvenstvo i Kup Italije.

Povezana vest:  SUĐENJE DŽAJIĆU, Suđenje odloženo za 24. maj

Madriđanima će na putu ka trofeju nacionalnog prvenstva, koje startuje 28. avgusta, prvi protivnik biti Majorka, dok će njihov najveći rival Barselona u pokušaju da osvoji treću uzastopnu titulu prvaka Španije krenuti iz Santandera. „Barselona dominira igrom čije su temelje nadgradili proteklih godina, a dve sezone unazad nisu menjali trenera i igrače zaslužne za uspeh“, naveo je Murinjo.

Povezana vest:  Živković: Želeli smo da napadamo

Trofejni trener je podsetio da je u redovima Reala najstariji 29.godišnji golman Iker Kasiljas – kapiten španske reprezentacije koja je osvojila titulu na Mundijalu u Južnoj Africi.

-Novi sam u klubu, ali ništa manje od ostalih svestan obaveze koju uslovljava tradicija pobeđivanja na domaćoj i evropskoj sceni – optimista je Murinjo čiji će tim na početku sezone biti oslabljen neigranjem Brazilca Kake kome predstoji operacija kolena.

Povezana vest:  Milošević: Za stvaranje jakog tima potrebno vreme