Fudbalski klub Partizan saopštio je da su crno-beli oštećeni u današnjoj utakmici protiv Zemuna, kada je sudija Dejan Santrač dosudio jedanaesterac za protivnika.

Čelnici Partizana se pitaju „kome je u interesu da mimo pravila fudbalske igre, naočigled sportske javnosti, odlučuje o šampionu Srbije?“ i dodaju da će uložiti žalbu na današnje suđenje na utakmici protiv Zemuna.

Povezana vest:  Bilić: Vest Hem i dalje razmišlja kao mali klub

Partizan i Zemun su ranije danas igrali nerešeno 1:1 u 24. kolu Super lige Srbije, a gosti su do prednosti došli posle diskutabilne odluke arbitra Santrača koji je dosudio jedanaesterac.

Crno-beli su ocenili da Santrač dosudio „nepostojeći jedanaesterac“.

„Pregledom video snimka, očigledno je, van svake sumnje, da nije postojao ni najmanji fizički kontakt između igrača Partizana i igrača Zemuna. Koji je to kontakt glavni sudija meča video tom prilikom, ostaće tajna za sve učesnike ove utakmice, kao i celokupnu fudbalsku javnost u Srbiji. Time je FK Partizan onemogućen da trijumfuje u ovoj utakmici“, piše u saopštenju.

Povezana vest:  Mančester junajted se suočava sa kaznom Uefe

Iz kluba poručuju da su ogorčeni ovom odlukom, kao i da „neće sedeti skrštenih ruku“, ako se nastavi „drastično suđenje na štetu našeg kluba i u narednim utakmicama“. ;

(Kraj) rch/dar