Mančester siti osvojio prvi trofej u sezoni

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su danas prvi trofej u sezoni, pošto su u finalu Liga kupa na stadionu Vembli pobedili Arsenal sa 3:0.

Golove za trijumf „građana“ postigli su Serhio Aguero u 18, Vensan Kompani u 58. i David Silva u 65. minutu.

Mančester siti je tako osvojio prvi trofej u sezoni, a peti u Liga kupu u istoriji kluba.

Povezana vest:  Inter otpustio Stramaćonija

Siti je tokom celog meča bio bolji rival, iako je Arsenal preko Pjer-Emerika Obamejanga u sedmom minutu imao idealnu priliku da dođe do vođstva, ali je golman Klaudio Bravo odbranio njegov šut u situaciji „jedan na jedan“.

Ekipa Pepa Gvardiole povela je u 18. minutu iz prve prave prilike i to nakon kontranapada i sporne sudijske odluke. Golman Bravo je posle kornera ispucao loptu ka Agueru, koji je ostao sam ispred Davida Ospine i laganim lob udarcem ga savladao.

Povezana vest:  Petrović traži pobedu zbog samopuzdanja

Na usporenom snimku delovalo je da je Aguero bio u ofsajdu, ali i da je blagim kontaktom faulirao Škodrana Mustafija prilikom borbe za loptu. Sudija, ipak ništa nije signalizirao, pa su „građani“ tako stigli do prednosti.

Siti je u drugom poluvremenu u potpunosti nadigrao Arsenal, a prvo je Kompani u 58. minutu posle kornera s desne strane povisio na 2:0, da bi samo sedam minuta kasnije David Silva iskoristio dobro dodavanje Danila, oslobodio se čuvara i udarcem u dalji ugao gola Ospine postavio konačnih 3:0.

Povezana vest:  Jedna osoba poginula kada se urušio stadion