Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beču Austriju sa 82:81 (21:18, 20:25, 25:20, 16:18), u četvrtom kolu Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbija je uz mnogo sreće pobedila Austriju koja je tokom većeg dela meča bila u prednosti, a čak je u poslednjim sekundama susreta imala dva šuta za pobedu, ali Rašid Mahalbašić i Benedikt Denek nisu bili precizni u pokušaju za tri, odnosno dva poena.

Povezana vest:  Sezonske ulaznice za KK Partizan od ponedeljka u prodaji

Srbija je bila bolji rival u prvoj četvrtini, imala je prednost posle 10 minuta igre, ali je Austrija u drugoj četvrtini serijom 14:3 preokrenula i došla do dvocifrenog vođstva.

Domaćin je održavao tu prednost tokom većeg dela meča, u jednom trenutku vodio je i sa 55:43, ali je ekipa Aleksandra Đorđevića ipak uspela da dođe do trijumfa.

Povezana vest:  Vlada Jovanović: Ozbiljnio protiv Zagreba

Ekipu je ka pobedi povukao Stefan Birčević sa dve vezane trojke, kojima je Srbija došla do izjednačenja, a potom je u neizvesnoj završnici Aleksa Avramović sa trojkom u poslednjim sekundama napada doneo trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stevan Jelovac sa 21 poenom, 15 je postigao Birčević, dok je kapiten Miroslav Raduljica ubacio 16.

Povezana vest:  Trinkijeri: Moramo da budemo strpljivi

S druge strane, istakao se Mahalbašić sa 22 poena.

Srbija je druga u Grupi G sa tri trijumfa i jednim porazom, dok je Austrija poslednja, četvrta bez pobede.