Fudbalsko prvenstvo Srbije nastaviće se u sredu utakmicama 26. kola, u kom će lider na tabeli Crvena zvezda pokušati da nastavi sa dobrim rezultatima. Zvezda ima pobede u prve tri utakmice od kako se nastavila sezona Super lige, a naredni rival biće joj ekipa Vojvodine. Utakmica će se igrati od 18.00 na stadionu „Karadjordje“ u Novom Sadu.

Crveno-beli imaju 66 bodova, čak 14 više od drugoplasiranog Partizana, koji će dočekati Rad, protiv koga će nastojati da prekine loš niz loših igara i dva duela bez pobede. Partizan će i protiv Rada sa klupe predvoditi trener Miroslav Djukić, uprkos medijskim natpisima da će biti smenjen.

Povezana vest:  Van Persi i Vidić srušili Liverpul

Pored toga što će igrati protiv aktuelnog šampiona države i osvajača nacionalnog Kupa, Rad ima i motiv da opstane u ligi, a samopouzdanje ekipi sa Banjice došlo je u prošlom kolu kada je rezultatom 5:0 deklasiran Borac.

Utakmica izmedju Partizana i Rada igraće se od 15.30 na stadionu u Humskoj, bez prisustva publike, zbog incidenata koje na prethodnom „večitom“ derbiju igranom u prvom delu sezone. Ostale utakmice igraće se od 15.00.

Povezana vest:  Real Madrid rekordno

Trećeplasirani Radnički je u prošlom kolu pobedio Partizan, a u predstojećem će pokušati da nastavi niz nepobedivosti.

Radnički, koji ima 46 bodova, gostovaće Javoru u Ivanjici, ekipi koja se bori za opstanak, a koja je u prošlom kolu ostvarila važnu pobedu u Zemunu. Iza Radničkog je Čukarički sa bodom manje, a ekipa trenera Nenada Lalatovića će gostovati Borcu, koji će imati težak zadatak da dodje do bodova u borbi za opstanak i ostvari prvu pobedu posle šest utakmica. Čukarički ima dobre rezultate, a nije primio gol u poslednja četiri susreta u kojima je ostao neporažen.

Povezana vest:  Skols: Morinjo će doneti zanimljiv fudbal u Mančester

Spartak iz Subotice je u prvom delu šampionata bio najveće iznenadjenje, ali je u nastavku počeo da beleži slabije rezultate, pa ima pet bodova zaostatka za četvrtim mestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Subotički klub nema pobedu u četiri utakmice, ima tri vezana poraza i na svom stadionu će imati priliku da prekine lošu seriju u duelu sa Zemunom. Mačva će u Šapcu igrati protiv kruševačkog Napretka, Bačka će dočekati Radnik, dok će se u Beogradu sastati Voždovac i Mladost iz Lučana.