Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da njegova ekipa protiv Čukaričkog želi da potvrdi da je u usponu forme, kao i da ne razume zašto su crno-belima oduzeta dva boda na tabeli Super lige Srbije.

„Očekuje nas veoma teška utakmica protiv Čukaričkog, koji je ozbiljan protivnik, agresivan, čvrst, ima odlične tranzicije. Verujem da ćemo mi biti ekipa koja će voditi utakmicu, a oni će pokušati da nas ugroze na brze kontre. Želimo da napravimo seriju posle Rada, da potvrdimo da smo na dobrom putu oporavka“, rekao je Đukić novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Partizan će sutra gostovati Čukaričkom u 27. kolu Super lige Srbije.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) pre dva dana oduzela je Partizanu i Crvenoj zvezdi po dva boda zbog sukoba dva kluba saopštenjima.

Povezana vest:  Vardar ne želi da ima epizodnu ulogu u Ligi Evropa

Đukić je rekao da ne razume takvu odluku FSS, kao i da bi „trebalo da se napadnu pravi uzroci problema“, ako se želi pomoći srpskom fudbalu.

„Nema nikakvog smisla oduzimati dva boda igračima koji su ih zaslužili na terenu… Zašto je to, zbog izjava? Je l’ bi trebalo da zabranimo da se priča? Šta želimo?! Bolje da pokušamo da sredimo uzroke toga, zbog čega se to dešava, da tamo napadnemo, da uradimo nešto, ako hoćemo da pomognemo srpskom fudbalu. Trebalo bi da rešimo situaciju kada protivnička ekipa izvodi penal, a niko ne prisustvuje tom penalu. Takve stvari ne bi trebalo da se dešavaju. To je mnogo bitnije, umesto šta je rekao ovaj, a šta je rekao onaj. Moramo da napadnemo stvarne probleme, ako hoćemo da pomognemo ovom našem fudbalu“, rekao je Đukić.

Povezana vest:  Borusija iz Menhengladbaha savladala Darmštat

On je rekao da na utakmici protiv Čukaričkog u ekipi neće biti Sejdube Sume zbog gripa, Zorana Tošića koji ima rupturu stomačnog zida, kao i Bojana Ostojića zbog povrede ligamenata.

„Videlo se u prvoj utakmici protiv Čuke kod kuće kako smo imali dosta problema, pogotovo u prvom poluvremenu, pritisli su nas bili. Isto to očekujemo i ovoga puta. Pokušaće da nam ne dozvole da igramo, da se osećamo neprijatno… Očekujem jednu intenzivnu utakmicu, evropsku“, rekao je trener crno-belih.

Povezana vest:  Gvardiola: Želim da treniram klub iz engleske Premijer lige

Upitan da li oseća pritisak pred utakmicu protiv Čukaričkog, on je kazao da je ceo život pod pritiskom.

„Ne smartam ovu utakmicu kao neke kvalifikacije. Imamo obavezu da idemo na pobedu, ništa drugo, nikakav dodatni pritisak. Moja obaveza je da Partizan igra dobro i pobeđuje, ostalo ne zavisi od mene i ne razmišljam o drugim stvarima. Ceo život sam u fudbalu, i u fudbalu ste uvek pod pritiskom, a ja sam se navikao na to. Ne znam drugačije. Takmičim se ceo život, želim da pobedim, a to isto želi i protivnik. Nikada nisam shvatao olako utakmicu, nikada u nju nisam uštao opušteno“, zaključio je Đukić.