Fudbaleri Mančester junajteda dočekaće u utorak ekipu Sevilje u revanš meču osmine finala Lige šampiona, dok će Roma ugostiti Šahtjor. Junajted i Sevilja su u prvom meču odigrali 0:0.

-Sledeća utakmica je veoma važna za nas, možda i najvažnija utakmica ove sezone – rekao je igrač Junajteda, sprski reprezentativac Nemanja Matić.

Junajted će na Old Trafordu pokušati da stigne do četvrtfinala Lige šampiona prvi put od sezone 2013/14, dok se španska ekipa bori za svoje prvo četvrtfinale. Mančester junajted je pobedio u 17 od poslednjih 20 utakmica koje je igrao na domaćem terenu u svim takmičenjima ove sezone, uz dva remija i poraz jedino od Mančester sitija u Premijer ligi 10. decembra.

Povezana vest:  Ronaldo za nijansu efikasniji od Mesija uoči El Clasica

S druge strane, Sevilja je na poslednjih šest gostovanja izgubila samo jednom. Sutra je na programu još jedan revanš meč osmine finala, Roma – Šahtjor. Ukrajinska ekipa je u prvom meču slavila ; na svom terenu sa 2:1.

Roma će sutra pokušati da nadoknadi zaostatak i plasira se u četvrtfinale prvi put od 2008. godine. Šahtjor je izgubio dva od poslednja tri dvomeča u osmini finala, a taj jedan trijumf upisao je upravo protiv Rome 2011. godine. Ukrajinska ekipa je tada slavila ukupnim rezultatom 6:2.

Povezana vest:  FIFA želi promenu pravila ofsajda i crvenog kartona

Italijanska ekipa je u petak pobedila Torino sa 3:0 u Seriji A, što je bila tek druga pobeda te ekipe na Olimpiku još od sredine decembra.

-Momci su bili pod pritiskom jer nismo pobedili na Olimpiku neko vreme. Pobeda protiv Torina dokazuje da smo uklonili prepreke koje smo imali – rekao je trener Rome Euzebio di Frančesko.

Povezana vest:  U aferi nameštanja utakmica uhapšen i trener Bešiktaša

Oba meča su na programu od 20.45. Žreb za četvrtfinale Lige šampiona održaće se u petak, 16. marta.