cesare_prandelli

Prandeli: Juventus će i ove godine biti favorit za titulu

 

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Ćezare Prandeli rekao je danas da je Juventus favorit za osvajanje nove titule u Seriji A.

-Dao bih Juventusu pol poziciju. Biće na meti ostalih klubova, prvenstevno jer iza sebe imaju izvanrednu sezonu i žele da se dokažu na evropskom nivou – rekao Prandeli za „Korijero delo Sport“.

Povezana vest:  Martino: Mesi i Valdes počinju sa treninzima 2. januara

Prandeli je dodao da sa nestrpljenjem očekuje početak nove sezone, u kojoj bi, prema njegovim rečima, Roma mogla da napravi iznenađenje.

-Romin projekat me je zaintrigirao. Zdenjek Zeman je tip trenera koji gaji ofanzivni fubal. Sviđa mi se i ideja o novoj Fiorentini koju će voditi Vinćenco Montela – rekao je Prandeli.

Bivši fudbaler Juventusa veruje da bi milanski klubovi, uprkos velikom broju transfera, mogli da impresioniraju, kao i da očekuje da Napoli ponovi dobru sezonu.

Povezana vest:  EURO 2012, Lista strelaca na EP

-Milan je promenio dosta igrača, ali ostali su zanimljivi fudbaleri, kao što je Stefan el Šaravi. Inter računa na ponos ekipe i entuzijazam trenera Stramaćonija, dok je Napoli postao ekspert za pobede. Trener Valter Macari ima kvalitet da nastavi sa dobrim izdanjima – zaključio je Prandeli.

Ovog vikenda počinje 81. izdanje italijnske Serije A, a u prvom kolu, između ostalih, sastaju se Fiorentina – Udineze, Juventus – Parma, Milan – Sampdorija, Palermo – Napoli.

Povezana vest:  Blater traži novi mandat uprkos krizi u Fifi