Logo_Real_MadridReal preokretom do pobede protiv LA Galaksija

 

Fudbaleri madridskog Reala savladali su jutros u prijateljskom meču u Pasadeni (Kalifornija) Los Anđeles Galaksi sa 3:2, iako su Amerikanci posle prvih 45 minuta vodili sa 2:0! Golovima Toda Daniventa u 40, i Lendonda Donovana u 45. minutu iz jedanaesterca, LA Galaksi je kaznio veoma slabu igru Madriđana u prvom poluvremenu.

Povezana vest:  Prekinuta polufinalna utakmica na Kupu afričkih nacija

U nastavku meča, međutim, viđena je potpuno drugačija slika. Znatno agresivnijim pristupom I sadržajnijom igrom, fudbaleri „kraljevskog kluba“ su apsolutno zagospodarili terenom.

Prilike pred golom Galaksija smenjivale su se kao na traci, a epilog svega je tri gola Reala za svega 27 minuta i potpuni rezultatski preokret. Argentinski reprezentativac Gonzalo Iguain smanjio je prednost domaćina u 52, a izjednačio rezultat u 62. minutu. Prednost Realu od 3:2 doneo je Ćabi Alonso deset minuta kasnije, što je bio i konačni ishod ovog prijateljskog susreta.

Povezana vest:  Luković prešao u PSV Ajndhoven

Trener Reala Portugalac Žose Murinjo bio je veoma zadovoljan izdanjeg svog tima:

-Video sam mentalitet igrača koji se ni jednog trenutka nisu mirili sa porazo. Posebno u drugom poluvremenu koje me je zadovoljilo sa svakog aspekta – istakao je Murinjo.