PARTIZAN_I_paokPRIJATELJSKI MEČ

PAOK pobedio Partizan

 

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras od grčkog PAOK-a sa 0:1, u prijateljskoj utakmici u Solunu. Jedini gol na utakmici postigao je Atanasios Papazoglu u šestom minutu, posle centaršuta Lusija Finomena.

Partizan, koga je sa klupe predvodio pomoćni trener Vuk Rašović, igrao je gotovo bez kompletne prve postave, što su domaći iskoristili i od početka utakmice preuzeli kontrolu i bili bolji rival.

Najozbiljniju priliku u prvom delu beogradski tim imao je preko Branislava Jovanovića, koji je pokušao sa distance, ali je snažnim udarcem pogodio prečku.

Povezana vest:  Mandžukić spreman za Real Madrid

U nastavku utakmice crno-beli iz Soluna su dominirali, a Partizan je teško uspevao da dođe do gola. U poslednjih 15-tak minuta Partizan je uspostavio ravnotežu na terenu, ali fudbaleri srpskog šampiona nisu uspeli da savladaju golmana Darija Krešića.

Partizan je igrao bez Radosava Petrovića, Klea, Nemanje Tomića, Mladena Krstajića i Almamija Moreire, dok je u tim sa klupe u drugom poluvremenu ušao Stefan Babović. Za ekipu PAOK-a od 62. minuta igrao je bivši fudbaler Partizana Vladimir Ivić.

Povezana vest:  Mančester Siti nudi 24 miliona evra za Vidića

Stadion: „Tumba“ u Solunu.

Gledalaca: 10.000

Sudija: Dimitris Kalopoulus(Grčka).

PAOK: Krešić, Balafas (od 46′ Garsija), Vitolo (od 46′ Sorlin), Papazoglu, (od 62′ Atanasiadis), Kontreras (od 46′ Ćirilo), Lino (od 62′ Georgiju), Fotakis (od 62′ Ivić), Kotsijanikulis (od 62′ Vierinja), Snaucer (od 75′ Konstantinidis), Filomeno, Savini.

PARTIZAN: R. Ilić (od 46′ Radosavljević), Miljković, Ostojić, Stanković, Lazevski (od 70′ Brašanac), Smiljanić (od 80′ Aškovski), B. Jovanović (od 74′ Nastasić), Davidov, S. Ilić (od

Povezana vest:  Kongres FIFpro za Istočnu Evropu u septembru u Beogradu

46′ Babović), Iliev (od 57′ Mijić), Šćepović (od 57′ Bogunović).

Takmičenje u domaćoj Super ligi Srbije počinje sledećeg vikenda, a Partizan će u prvom kolu, u subotu, 14. avgusta od 20 sati u Beogradu igrati protiv Inđije. Četiri dana kasnije crno-beli će na stadionu u Humskoj igrati protiv Anderlehta, prvu utakmicu plej ofa za plasma u Ligu šampiona.