Trener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da bi bio zadovoljan da njegova ekipa na gostovanju protiv Voždovca izbegne poraz, ali i da ne želi da vidi umor kod svojih igrača, jer je primaran cilj izboriti plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.

„Voleo bih da bude dosta publike, jer nas očekuje jedna dobra utakmica. Lep beogradski derbi, a nek pobedi ona ekipa koja bude bolja. ;Ja ću biti zadovoljan da se na Banovo brdo vratimo neporaženi. ;Mi smo imali dva dana manje odmora s obzirom na to da smo igrali u nedelju, a oni u petak. Međutim, ja umor ne priznajem. On ne sme da bude kod mojih igrača. Ako želiš da igraš na visokom nivou i obezbediš Evropu, umor ne sme da postoji“, rekao je Lalatović za klupski sajt.

On je dodao da Voždovac igra „sjajan fudbal“ i da je zasluženo u plej-ofu Super lige, kao i da su jedan od najorgnizovanijih klubova u Srbiji.

Lalatović za ovaj meč neće moći da računa na dvojicu fudbalera – Miroslava Bogosavca i Ognjena Mudrinskog.

Povezana vest:  FIFA osudila nasilje tokom protesta protiv SP

– ;Mudrinski je suspendovan, a na Bogosavca ne mogu da računam zbog lakše povrede. Povredio je zadnju ložu protiv Spartaka. Bio je malo preforsiran, čak je odigrao i oba meča za reprezentaciju. Tu drugu možda i nije morao celu da igra. Ja sam čak molio da ne igra svih 90 minuta, jer nam je potreban u prvenstvu, ali, Nemanja Vučić iz Zemuna se povredio tako da je Bogosavac morao. Nije ništa opasno. Došlo je do ‘zamora materijala’, ali biće spreman za sledeću utakmicu“, objasnio je Lalatović.

Čukarički će sutra od 17.00 gostovati Voždovcu u 30. kolu Super lige Srbije, a Lalatović je ocenio da je rival u prednosti jer mu više odgovara veštačka trava na stadionu na Dušanovcu.

„Tu su sigurno u prednosti u odnosu na nas, ali mislim da nama ta veštačka trava ne bi trebalo da predstavlja problem. Nema alibija. Kakva je trava njima, takva je i nama. Ako želite da idete u Evropu, ne treba da vas zanima da li je blato, kiša, sneg ili veštačka podloga. Zahtevi kluba moraju da se ispune i smatram da zaslužujemo da idemo u Evropu. Mislim da bi ovaj tim Čukaričkog imao šta da pokaže“, kazao je on.

Povezana vest:  Božović: Da jednu utakmicu dobijemo bez drame

Čukarički je treći na tabeli, gde će ostati samo ukoliko bude imao više bodova od Radničkog koji igra u gostima protiv Napretka.

„I mi i Radnički imamo dva teška gostovanja. Uopšte ne gledam na to da li ćemo biti treći ili četvrti pred plej-of. Ili će nam na početku doći Radnički, pa ćemo gostovati Zvezdi i Partizanu, ili ćemo ići Radničkom i Partizanu, a čekati Zvezdu. Sve se na kraju svede na isto. Bitno mi je samo da idemo ovim putem kojim trenutno idemo i da se gomilaju bodovi. Bitno je da se dopisuje, a ne otpisuje. Bod, bod, bod, bod… Zadovoljan sam svim što nam se stavlja na konto“ rekao je Lalatović.

On je podsetio da je Čukarički pre nešto više od godinu dana bio na začelju tabele, a da je sada treći u prvenstvu, što je, kako kaže, zasluga njegovih igrača.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Meksiko se odbranio od Brazila

„To je svakako zasluga mojih igrača koji to zaslužuju. Kako igraju, treniraju, kakvi su momci, kakva je atmosfera u klubu, sama organizacija svega uopšte. Naš gazda Dragan Obradović i direktor Vladimir Matijašević se trude da nam sve obezbede i mi na neki način moramo da im se odužimo. Da se, na kraju, svi radujemo“, kazao je on.

Osvrnuo se Lalatović i na to što je Čukarički u polufinalu Kupa Srbije za protivnika dobio Partizan.

„Do polufinala smo došli najtežim putem. Sve tri utakmice smo gostovali, a u četvrtfinalu smo takođe izvukli najtežeg rivala koji je bio u šeširu. Prošli smo Napredak i evo sad opet najteži rival. To je protivnik kog uopšte nismo želeli da dobijemo. Partizan je apsolutni favorit da osvoji Kup, ali lopta je okrugla. Ako postoji šansa za finale, mi ćemo se nadati da možemo da je iskoristimo. U ovoj prvenstvenoj utakmici koju smo izgubili 2:0 videli smo sav njihov kvalitet“, rekao je Lalatović.