reprezentacija_srbije_ispred_hramaAntić: Dobra igra protiv Grčke za početak nove sezone

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je danas da očekuje da njegova ekipa u prijateljskoj utakmici protiv Grčke pruži dobru partiju i na pravi način najavi početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012.

-Želimo još jednom da pokažemo kakav odnos imamo prema dresu nacionalnog tima. Hoćemo da ljubiteljima fudbala prikažemo dobru igru i da na pravi način ‘otvorimo’ sezonu i najavimo početak kvalifikacija za EP – kazao je Antić na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Real i Atletiko sutra igraju u finalu Kupa kralja

Antić na sutrašnjoj utakmici zbog povreda neće moći da računa na kapitena Dejana Stankovića i napadača Danka Lazovića.

-Moram da zahvalim kapitenu koji je, iako povređen, došao na okupljanje. Time je još jednom pokazao da je pravi. Sutra neće igrati ni Lazović koji ima problem sa povredom kolena – naveo je

Antić.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Metalac u osmini finala

Selektor Srbije podsetio je da je Grčka posle Svetskog prvenstva za trenera, umesto Ota Rehagela, angažovala Fernanda Santoša, kome će sutrašnji meč biti debi na novoj funkciji.

-Prethodnih deset godina Grčku je vodio dobar i iskusan trener Rehagel. Sada su promenili selektora i nekoliko igrača. Njihova igra vrti se, pre svega, oko kapitena Jorgosa Karagunisa, a pored njega oslonac ekipe su štoper Sotiris Kirjakos i napadač Teofanis Gekas – izjavio je on.

Povezana vest:  Saša Ilić se izjednačio sa Stjepanom Bobekom

Antić je ponovio i da za njega ne postoje prijateljske utakmice, jer je svaki meč nova šansa za dokazivanje.

-Optimista sam, imam razloga da budem takav. Već je postala fraza da nema prijateljskih utakmica. Ipak, ovo je nova šansa da kroz igru dođemo do autoriteta – zaključio je selektor.

Prijateljska utakmica Srbija-Grčka igra se sutra od 20.30 na stadionu Partizana. Ulaznice koštaju 200, 400 i 500 dinara