Fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald rekao je danas da je počastvovan i srećan što je postao stranac s najviše nastupa u istoriji kluba i istakao da se je u crveno-belom dresu postao mnogo bolji igrač.

-Ne mogu da opišem koliko sam sećan zbog toga, uvek je lepo kada, pored timskog uspeha, uspete da ostvarite i neki lični rekord. Nije mala stvar kada za sebe možete da kažete da ste stranac s najviše nastupa u klubu kao što je Crvena zvezda. Svi žele da ispišu istoriju, na koji god način. Veoma sam počastvovan – rekao je Donald za klupski sajt.

Zahvaljujući nastupu u 157. „večitom derbiju“, Mičel Donald se upisao u Zvezdinu istoriju. On je u Zvezdu stigao u leto 2015, debitovao je 16. avgusta 2015. u Surdulici. Nešto manje od tri godine kasnije, Donald je u „večitom“ derbiju upisao 105. zvanični nastup za Zvezdu i na taj način postao stranac s najviše nastupa u istoriji kluba.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Hajduk pobedio u Jagodini i ostao sam na čelu tabele

Do ove utakmice, Donald je delio prvo mesto sa Kaduom, a od subote se nalazi na čelu ove liste u koju nisu uračunati fudbaleri sa eks-ju prostora.

-Mnogo volim ovaj klub, u Crvenoj zvezdi sam postao mnogo bolji fudbaler nego što sam to bio kada sam došao u Beograd. Prošao sam zaista neke od najlepših trenutaka u karijeri ovde i zauvek ću biti zahvalan klubu i našim navijačima zbog toga – rekao je Donald.

Kada je 2015. godine stigao u Ljutice Bogdana nije mogao da pretpostavi da će iza sebe imati ovako veliki broj utakmica.

Povezana vest:  Lam: Ne sme da nas zavara Junajtedov položaj na tabeli

-Iskreno, nisam osoba koja planira mnogo stvari unapred. Trudim se da se brzo adaptiram gde god da odem i u svakom trenutku dajem sve od sebe. Tako je bilo i kada sam došao u Zvezdu, iz utakmice u utakmicu sam davao svoj maksimum i to me je dovelo do ovog lepog rekorda – rekao je on.

Zvezdin zamenik kapitena je naveo da je vrlo teško izdvojiti jednu najvažniju od 105 utakmica u cveno-belom dresu.

-Zaista je bilo mnogo velikih, važnih i lepih utakmica. Igrali smo sa Arsenalom, ušli smo u nokaut fazu Lige Evrope, to su velike stvari. Pamtiću i svoju prvu utakmicu u Zvezdi protiv Radnika, a takodje i stotu koja je bila večiti derbi na stadionu Partizana. Sada sam ponovo protiv Partizana postavio rekord. Izgleda da mi oni kao protivnici odgovaraju za obaranje rekorda – rekao je Donald.

Povezana vest:  Nikolić: Primetan je porast u kvalitetu naše igre

Do kraja Super lige Srbije ostalo je još šest utakmica, pobeda od 2:1 u derbiju protiv Partizana je, po rečima Donalda, „odlično odradjen posao“.

-Zasužili smo da trijumfujemo jer smo tokom čitavog meča bili bolji rival na terenu. Imamo odličnu sezonu iza nas i nećemo da prokockamo veliku prednost. Šampionska titula je nešto što bi krunisalo sve što smo radili prethodnih meseci. Verujem u sebe i u svoje saigrače da ćemo se na kraju prvenstva radovati novoj tituli s našim navijačima – poručio je Donald.