stiven_zerard_eng_repDžerard: Engleska nije među najboljima

 

Fudbalski reprezentativac Engleske Stiven Džerard ocenio je da taj tim nije među najboljim svetskim ekipama i pozvao navijače i javnost da smanje očekivanja.

-Drugi su pre Mundijala pričali koliko imamo jak tim, a ne mi. Trenutno nismo među najboljim ekipama, ispali smo u osmini finala, a svi shvataju šta to znači. Možda biste trebali da smanjite očekivanja… Ali, mislim da se to neće desiti – rekao je Džerard.

Povezana vest:  Zvezdan Terzić: Sreća prati hrabre

-Nalazimo se u sličnoj situaciji kao 2008. godine, kada nismo uspeli da se plasiramo na Evropsko prvenstvo pod vođstvom selektora Stiva Meklarena – dodao je on.

Džerard je u odsustvu Rija Ferdinanda bio kapiten nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, na kome je Engleska takmičenje završila u osmini finala, porazom od Nemačke od 1:4.

Povezana vest:  Krstajić postao sportski direktor Partizana

Kapiten Liverpula je posle neuspeha na Svetskom prvenstvu rekao da je razmišljao da napusti nacionalni tim, ali da to, ipak, neće uraditi.

-Teško je biti reprezentativac Engleske posle eliminacije sa Svetskog prvenstva, čak sam pomislio da se povučem iz nacionalnog tima. Ali, brzo shvatite da želite da ostanete sa ekipom i da promenite stvari na sledećem velikom turniru – rekao je on.

Povezana vest:  Severna Irska će ipak imati podršku u Beogradu

Džerard smatra da reprezentacije Engleske može da dođe do polufinala Evropskog prvenstva 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

-Imamo kvalitetne igrače i morali bismo da budemo među četiri najbolje ekipe na turniru – zaključio je Džerard.